Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 25 jan 2019

Ouderwets griezelen: ‘Resident Evil komt naar Netflix’

Games beginnen steeds meer hun weg te vinden naar Netflix. Op dit moment kun je genieten van een uitstekende Castlevania-anime en als het goed is komt er dit jaar ook nog een anime op basis van de Devil May Cry-games. Maar wat moet je daarna doen? Nou, volgens de mensen van Deadline zouden er plannen zijn om een reeks op basis van Resident Evil naar Netflix komen. En in tegenstelling tot de andere twee titels, zou het hier gaan om een live action serie.

Resident Evil naar Netflix

Op zich is dat niet eens heel erg gek. In het verleden zijn er verschillende Resident Evil-films geweest met Milla Jovovich in de hoofdrol. Hoewel het geen fantastische films waren, was het al een stuk beter dan de gemiddelde gameverfilming. In de Resident Evil-reeks draait het om de duistere Umbrella Corporation die verschillende virussen heeft ontwikkeld. Deze veranderen gewone mensen in zombie-achtige wezens en andere monsters.

Resident Evil 2

De serie begon op de PlayStation en is vandaag de dag nog altijd actueel. Vandaag verschijnt bijvoorbeeld de Resident Evil 2-remake, die echt heel erg goed is, zoals je in onze review kunt lezen. De Resident Evil-reeks voor Netflix zou in ontwikkeling zijn bij het Duitse productie bedrijf Constantin Film, die zich eerder ook had bemoeit met de zes films die er van de serie zijn verschenen.

De Netflix-serie zou los moeten komen te staan van alles wat er tot nu toe in de reeks is verschenen. Dat betekent dus dat het los staat van games en films. Dat is wel lastig, aangezien er zoveel is verschenen. Maar met een beetje fantasie kun je redelijk makkelijk iets bedenken met helden, zombies en een duister bedrijf dat voor alles verantwoordelijk is. Wanneer we daadwerkelijk iets gaan horen, dat is nog even afwachten.

Wil je meer lezen over Netflix? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Ouderwets griezelen: ‘Resident Evil komt naar Netflix’
Sluiten