Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 maart 2019

Zo zag je Resident Evil nog nooit eerder!

Midden jaren negentig maakten we kennis met Resident Evil. De game zorgde er voor dat het horror-genre met één klap gelijk op de kaart stond. Naast het feit dat het eng was (heb nog nachtmerries van honden die door ramen springen), was het ook een game waarbij de ontwikkelaars verschillende technieken wilde gebruiken. Zo had je een groot landhuis waar je flink kon rondrennen, je voetstappen hoorde en waarbij personages via voice acting met elkaar sproken. Voordat dit alles begon, kreeg je ook nog eens een live action video waarbij verschillende acteurs in de huid van de personages kropen. En die video heeft nu een toffe make over gekregen.

Resident Evil als een jaren tachtig serie

De video is gemaakt door Youtuber GreyGhost Mike. Hij pakte de intro van de game (die overigens echt heel erg slecht is als je er vandaag de dag naar kijkt) en gooide daar een liedje onder zoals je die kent van de jaren tachtig en begin jaren negentig. Daarin worden de verschillende personages in een close up genomen, waarbij elk personage ook iets doet dat bij hem of haar past. Zo weet Jill Valentine van wanten en is Albert Wesker vooral bezig met zijn haar. Bekijk het resultaat hieronder.

Het is echt lekker fout en laat ook zien dat er voor het maken van de video eigenlijk niet heel veel budget was. Veel van de acteurs lijken totaal niet op de personages in de game en daarnaast zijn de outfits een beetje bij elkaar geraapt. Een beetje cosplayer maakt vandaag de dag iets veel mooiers.

Ben je benieuwd naar de Resident Evil-reeks? Dan raad ik je op dit moment het tweede deel uit, die een tijdje geleden een toffe remake heeft gekregen. De review daarvan kun je overigens hier op je gemak teruglezen.

Reageer op artikel:
Zo zag je Resident Evil nog nooit eerder!
Sluiten