Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 19 aug 2019

Resident Evil reboot gaat spannende survival horror worden

De meeste mensen staan niet bepaald te springen als ze horen dat er een remake van hun favoriete film komt. Al zou de aankomende reboot van de Resident Evil verfilmingen hier zomaar een uitzondering op kunnen zijn. Dit omdat 47 Meters Down regisseur Johannes Roberts, die de nieuwe film gaat maken, onlangs een uitspraak heeft gedaan die erop wijst dat deze versie trouwer aan de games zal zijn.

Nieuwe Resident Evil gaat meer op de games lijken

Waar films gebaseerd op boeken enorm succesvol kunnen zijn worden films die hun inspiratie uit een videogame hebben gehaald maar zelden goed ontvangen. De Resident Evil reeks was hierop echter een uitzondering. Ondanks dat deze films bij de critici matig ontvangen werden vielen met name de eerste delen bij het grote publiek wel in de smaak.

Opvallend was dat met name de vervolgen zich leken te focussen op het in beeld brengen van zoveel mogelijk actiescènes. Dit terwijl de games het juist van de horrorelementen moesten hebben. Veel Resident Evil spelers zullen zich de vele ‘jump scares’ maar al te goed kunnen herinneren:

Het is daarom goed nieuws dat de aankomende nieuwe Resident Evil film meer de focus legt op het surival horror aspect van de games. Althans, dat beweert regisseur Johannes Roberts:

”We zijn er momenteel actief mee bezig. Het gaat eng worden. Echt super eng. Dit omdat we teruggaan naar de roots van het spel. Al kan ik er momenteel niet meer over zeggen.”

Of deze belofte waargemaakt zal gaan worden is zoals altijd nog maar de vraag. Gezien Roberts echter ook verantwoordelijk was voor films als 47 Meters Down en The Strangers: Prey at Night is er gelukkig een grote kans dat de nieuwe Resident Evil verfilming inderdaad erg spannend gaat worden.

Meer gameverfilmingen

Resident Evil is echter niet de enige gamereeks welke een tweede verfilming krijgt. Ook de Mortal Kombat reeks krijgt een nieuwe film. In tegenstelling tot de voorgaande titels gaat deze blijkbaar wel R-rated worden. Lees hier waarom dat zo is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Screenrant

Reageer op artikel:
Resident Evil reboot gaat spannende survival horror worden
Sluiten