Vader van iPod onthult Ressence Type 2 e-Crown: ambacht met slim tintje

CES 2018 is alweer achter de rug. Er zijn honderden gadgets onthuld, waarvan we hier de hoogtepunten voor je hebben uitgelicht. Er was echter een gadget die we nog niet hadden besproken, maar die absoluut de aandacht verdient: de Ressence Type 2 e-Crown. Dit bijzondere horloge is ontwikkeld met de hulp van Nest medeoprichter Tony Fadell, ook wel bekend als de vader van de iPod.

Ressence Type 2 e-Crown

Dat zie je terug in het smaakvolle design. Ook op technisch vlak maakt dit concept indruk. Concept ja, maar wees gerust: dit uurwerk gaat dit jaar nog op de markt komen. De Ressense Type 2 e-Crown is ‘s werelds eerste mechanische horloge dat met een horloge gekoppeld kan worden. Het beste van beide werelden. Althans, dat is wat de makers beloven.

Ressence Type 2 e-Crown

Het horloge wordt aangedreven door je polsbewegingen en speciale fotovoltaïsche cellen. Die term mag je snel weer vergeten. De speciale cellen zitten achter tien minuscule luikjes in de wijzerplaat, die automatisch open gaan wanneer de accu bijna leeg is. Zo blijft het design de rest van de tijd strak en intact. De extra felblauwe tinten moeten ervoor zorgen dat je tot laat in de avond zonder problemen het horloge kunt aflezen.

Liefhebbers willen niet aan lelijke smartwatch-schermpjes, en gelijk hebben ze. Dit soort subtiele slimmigheden kunnen echter een passend compromis vormen.

Ambacht, maar op een slimme manier

De Type 2 e-Crown heeft drie modi: Full e-Crown, waarbij je het horloge instelt en aanpast met een app, Semi e-Crown en de volledig mechanische modus. Bij die laatste optie heb je dus geen smartphone meer nodig. Verwacht verder ook geen verbluffende functies: het blijft een klassiek horloge. Maar wel een exemplaar dat automatisch de juiste tijd kan aanpassen, ook in verschillende tijdzones.

Ressence Type 2 e-Crown Ressence Type 2 e-Crown

Het is dus een subtiele, smaakvolle revolutie. De focus blijft op de ambachtelijke kant van horloges. Een interessante insteek, die wellicht de horlogemarkt op kan gaan schudden. Echte liefhebbers willen niet aan lelijke smartwatch-schermpjes, en gelijk hebben ze. Dit soort subtiele slimmigheden kunnen echter een passend compromis vormen. Ambacht, maar dan wel op een slimme manier.

Het is helaas nog niet bekend hoeveel de Ressence Type 2 e-Crown gaat kosten. Het bijzondere horloge komt later dit jaar op de markt. Hopelijk horen we binnenkort meer! Check ondertussen hier alle andere onthullingen van CES 2018.

Hodinkee

Reageer op artikel:
Vader van iPod onthult Ressence Type 2 e-Crown: ambacht met slim tintje
Sluiten