Kiara Angelino
Kiara Angelino Tech 28 feb 2017

Retourtje met SpaceX naar de maan? Twee ruimtetoeristen hebben de primeur

Heb jij er altijd van gedroomd om een ritje naar de maan te maken? Je hoeft er geen astronaut meer voor te zijn! Twee ‘toeristen’ hebben SpaceX betaald om volgend jaar als eerste een rondje om de maan te vliegen.

Het klinkt misschien als een grap, maar de plannen zijn serieus en concreet. Een tweetal onbekende personen heeft zelfs al een aanbetaling gedaan om hun droom werkelijkheid te maken. De toekomstige ruimtetoeristen zullen een ander deel van het universum bezoeken. Iets dat vrijwel niemand kan zeggen.

Ruimtetraining voor dummies

Voor een rondje maan moet je natuurlijk wel wat overhebben. Er zullen zeker risico’s zijn, maar dat lijkt voor dit duo geen dilemma te zijn. De twee toeristen zijn dus gedreven, toekomstige ruimtevaarders! NASA heeft bekendgemaakt om aan de veiligheid van de reis te werken, zodat de bemanning veilig in Amerika terugkeert. Begin dit jaar zal het duo hiervoor fitheids- en gezondheidstests moeten ondergaan.

Hoe ziet de reis van SpaceX eruit?

Net zoals de astronauten van veel van de Apollo-missies, gaat dit duo de maan met blote ogen zien. Er wordt overigens geen landing gemaakt. De reis wordt met een Dragon 2-raket gemaakt en duurt ongeveer een week. Het is de bedoeling dat de Dragon 2 een rondje om de maan maakt en daarna weer terugkeert.

De ruimtetoeristen zijn niet de eersten die in de Dragon 2 gaan reizen. Dit jaar maakt het toestel al een onbemande reis en later dit jaar gaat een bemanning van de NASA met de raket reizen. Daarna is het de beurt aan de ruimtetoeristen, die tijdens de reis begeleid worden door een professionele crew van astronauten. Ze zullen dus niet als proefkoning voor het toestel gebruikt worden.

Maar wat mag het kosten?

Nu denk je misschien: shut up and take my money! Maar duidelijk is dat het de toeristen een enorm bedrag kost. Helaas.. Gelukkig verwacht Space de komende jaren meer mensen de ruimte in te lanceren. Zo zou SpaceX al gauw mensen naar Mars willen sturen. Misschien kun je dan wél mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Retourtje met SpaceX naar de maan? Twee ruimtetoeristen hebben de primeur
Sluiten