[REVIEW] dLAN WiFi Outdoor: Streamen in de tuin

Smart Home Jelle van Es 27 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

Vandaag de dag is het handig om overal in huis WiFi te hebben. Door een combinatie tussen een sterke router en een eventuele repeater is dat een fluitje van een cent. Maar wat nou als je in je tuin WiFi wilt hebben? Als je een stopcontact hebt, dan kun je ook daar een repeater plaatsen, maar loop je wel het risico dat die beschadigd wordt dankzij de elementen van de natuur. De oplossing kun je dan vinden in de dLAN WiFi outdoor.

De dLAN WiFi outdoor

De dLAN WiFi outdoor is een device dat het mogelijk maakt om je bestaande netwerk door te trekken naar buiten en daar te genieten van de mogelijkheden die WiFi biedt. Denk daarbij aan de optie om tijdens de warme zomermaanden in de tuin onder een parasol op je iPad te kijken naar de Tour de France. Of gewoon luisteren naar je favoriete muziek via Spotify op je draadloze speaker zonder dat je je zorgen hoeft te maken over eventuele streamingkosten.

dLan WiFi outdoor

De dLAN WiFi outdoor werkt in combinatie met een powerline-adapter netwerk. Daarmee heb je je internetverbinding via het stroomnetwerk lopen. Op een andere plek in het huis kun je dan weer een adapter plaatsen en via WiFi of via een LAN-kabel internetverbinding krijgen zonder dat je tussen de twee punten kabels nodig hebt. Als je gebruik maakt van een adapter die een WiFi-signaal uitzendt, dan kun je die heel erg makkelijk aansluiten op de dLAN WiFi outdoor. Je sluit hem aan op het stroom en laat hem even pairen met de adapter via WiFi en vanaf dat moment ben je verbonden. Een kind kan de was doen.

dLan WiFi outdoor

Eenmaal dit gedaan, dan kun je de dLAN WiFi outdoor buiten op een stopcontact aansluiten en vervolgens genieten van internet. Daarbij is het device voorzien van een stroomkabel van zo’n vijf meter, waardoor je behoorlijk wat ruimte hebt om hem op de juiste plek neer te zetten. De snelheid die de verbinding oplevert lag in mijn geval iets boven de 100 Mbps, wat meer dan genoeg is om te doen wat je wilt doen. Livestreamen van de F1 van Frankrijk op mijn iPad was zodoende geen enkel probleem.

Daarnaast oogt het geheel behoorlijk bestendig. Ik heb er geen glazen water overheen gegooid, maar daar moet hij tegen kunnen. Ook is hij op papier in staat om te blijven werken wanneer hij een hele week in een regenbui staat. Toch kriebelt er bij mij dan wat en heb ik hem na gebruik altijd van het stroom afgehaald en mee naar binnen genomen. Wanneer je hem weer op het stroom aansluit, zal hij gelijk op een normale manier verbinding maken.

dLan WiFi outdoor

Het is al met al een fijn device, die je wat meer bewegingsvrijheid geeft wanneer het aankomt op WiFi in de tuin. Toch is er wel een duidelijk nadeel en dat is de prijs. Hij heeft een prijs van iets meer dan 120 euro en dan moet je er eigenlijk ook nog een Powerline-kit van zo’n tachtig euro bij aansluiten. Dat laatste levert overigens ook voordelen in huis op, maar het is dus wel een flinke investering die je moet doen voor goed werkend WiFi in de tuin.

Wil je meer lezen over dingen als routers? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen