Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 15 december 2015

Review: door de ruimte rollen met de nieuwe droid BB-8

Vol verwachting kijken wij uit naar de nieuwe Star Wars: The Force Awakens waarin de nieuwe coole droid BB-8 te zien is. Maar ondanks dat BB-8 al overal te bewonderen is, en iedereen al fan is, moet ‘ie zich nog wel bewijzen. In de film én als speelgoedmaatje. In september 2015 sloegen Disney en Sphero de handen ineen en kondigden een op afstandbestuurbare BB-8 aan. Een robot die je met je phone of tablet door de ruimte laat rollen. Wij hebben de coole robot getest en gaan met de massa mee; BB-8 is ons nieuwe Star Wars-maatje. Check ons videoverslag:

Voornamelijk een binnenproduct


Wat wij in de video niet hebben benoemd is dat Sphero BB-8 voornamelijk een binnenproduct is. Wij zien ‘m niet over de straten of het zand rollen. Omdat ‘ie daar de kracht niet voor heeft.

BB-8 moet je beter leren kennen

Wat wij kort in de video lieten zien is de persoonlijkheid van BB-8. Met snelkoppelingen in de app leer je zijn gedrag kennen, maar zijn persoonlijkheid verandert ook naarmate hij jou leert kennen. Dat schept na verloop van tijd een betere band. Zet BB-8 dan ook op je bureau en misschien wordt ‘ie wel je beste vriend. Ok, dat gaat wellicht iets te ver.

De boel verkennen

In de video kwam nog niet duidelijk naar voren dat BB-8 een ruimte kan verkennen op eventueel gevaar zoals Stormtroopers. Dit wordt allemaal in de app weergegeven. Zorg er dus voor dat je Stormtrooper-pak de deur uit is. Enig nadeel: laat ‘m geen tafel verkennen. De verkenner herkent namelijk geen gevaarlijke afgrond. Too bad!.

Zelf met BB-8 door de ruimte rollen?


Ok, 169 euro is een aardig prijskaartje, maar dat is ‘ie voor de Star Wars-fan waard. Waarom? De kleine BB-8 maakt je simpelweg vrolijk. En je huisdier waarschijnlijk ook. Je bestelt ‘m hier.

Reageer op artikel:
Review: door de ruimte rollen met de nieuwe droid BB-8
Sluiten