Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 aug 2018

Review The Happytime Murders – lachen om puberale poppen

We hebben allemaal weleens gehoord van Sesame Street en The Muppets. Twee vrolijke series waarin allerlei kleurrijke poppen centraal staan. Ondanks dat deze figuren zo hun streken hebben blijft het allemaal vrij kindvriendelijk. In het recent uitgebrachte The Happytime Murders gaat het er echter heel anders aan toe. Lees hieronder wat wij van de film vonden.

Review: The Happytime Murders

Het heeft jaren geduurd, maar uiteindelijk kreeg men groen licht voor een volwassen puppetfilm. Dus ging Brian Henson, zoon van Muppet-bedenker Jim Henson, aan de slag met een misdaadfilm rondom poppen. De filmmaker beloofde niet alleen puberale humor, maar ook een diepgaand verhaal.

In The Happytime Murders zien we een wereld waarin zowel mensen als poppen leven. Deze poppen hebben echter een stuk lagere status dan mensen en worden als tweederangsburgers gezien. Desondanks wist één pop het tot politieagent te schoppen, maar verloor deze functie nadat hij per ongeluk een onschuldige soortgenoot doodschoot.

Het gaat hier om Phil Philips, welke nu werkzaam is als detective. Totdat blijkt dat iemand het voorzien heeft op de castleden van The Happytime gang, een populaire poppenserie. Als Phil’s broer Larry, een van de acteurs, ook slachtoffer wordt besluit hij zijn beroep als agent weer op te pakken om zo achter de dader aan te kunnen gaan. Hiervoor moet hij echter wel weer samenwerken met Connie Edwards, zijn voormalige partner waar hij na zijn ontslag ruzie mee heeft.

Puberaal

Alhoewel het idee achter The Happytime Murders zeer gedurfd is, blijkt de uitwerking vrij puberaal. De film zit vol met foute seksgrappen waarvan sommige wel heel smakeloos zijn. Toch is ook ruimte voor de wat meer subtiele humor en valt er uiteindelijk genoeg te lachen.

Happytime Murders Want.nl

Het verhaal stelt niet veel voor en kan gezien worden als de standaard buddy cop film. Aangezien de film lekker wegkijkt is dat echter niet heel erg. De combinatie van humor en actie is genoeg om jezelf mee te vermaken. Wel is het jammer dat er uiteindelijk weinig gedaan wordt met het hele gebeuren rondom de maatschappelijke positie van poppen en het bijbehorende racisme. Alles blijft een beetje oppervlakkig en het beloofde diepgaande verhaal blijft uit.

Melissa McCarthy

De partner van Phil wordt vertolkt door Melissa McCarthy, een actrice waarover de meningen sterk verdeeld zijn. De één vindt haar hilarisch, de ander gewoon irritant. In deze film deed ze het in ieder geval vrij goed, al zullen mensen die tot de tweede groep behoren het hier waarschijnlijk niet mee eens zijn.

The Happytime Murders

The Happytime Murders is een vermakelijke en gedurfde buddy cop film die ondanks de poppen weinig vernieuwend is. Dit is best jammer, aangezien er meer in had kunnen zitten. Toch zullen er genoeg mensen zijn die zich ermee kunnen vermaken. Lees ook onze review van The Meg.

Reageer op artikel:
Review The Happytime Murders – lachen om puberale poppen
Sluiten