Daniel Koster
Daniel Koster 14 dec 2016

Review: is Star Wars: Rogue One teveel van het goede of helemaal het einde?

Wij keken maanden uit naar ‘Star Wars: The Force Awakens‘. Logisch, we waren alweer tien jaar door het leven gegaan zonder een nieuwe Star Wars-film te hebben gezien. Nu, slechts een jaar later, is de volgende aan de beurt: Star Wars: Rogue One. Maar, is-ie de moeite waard, of wordt het concept nu écht uitgemolken?

Vanochtend waren we bij de exclusieve voorpremière in de VUE Dolby Cinema in Hilversum. Weliswaar met wat mindere hoge verwachtingen dan een jaartje terug, maar alsnog hadden we zin in de film. Ook waren we een beetje bang. Bang dat de film ons zou teleurstellen. Niets bleek minder waar, wat een topper!

Het verhaal is vertrouwd, doch vernieuwend

Even voor de goede orde: Rogue One speelt zich af vóór ‘Star Wars: A New Hope’. Je hebt dan dus vast door dat het verhaal zich wederom op de Death Star richt. Uitgemolken was de eerste gedachte die zich bij ons vormde. Maar dat blijkt niet het geval.

Ja, er is een strijd tussen de rebellen en het duistere Empire, Darth Vader is van de partij en meer. Maar ook zijn er allerlei nieuwe karakters in de vorm van de hoofdrolspelers, droids en aparte wezens. Ook biedt het verhaal meer inzicht in de bouw van de Death Star en hoe het rebellenleger ervoor stond.

Dat alles gebeurt in een fijn tempo. De film begint ietwat traag, maar dat wordt vooral aan het einde van de film dubbel en dwars goedgemaakt. Dat trage heb je ook nodig om de verschillende karakters waar de film om draait te leren kennen.

Wat een spektakel!

Dan hetgeen de film afmaakt. Het verhaal is namelijk sterk en vermakelijk. Wij hebben een paar keer in een deuk gelegen en redacteur Malou moest zelfs een traantje wegpinken. Dit wordt met een hakje afgemaakt tot overweldigende victorie door het spektakelstuk dat de film is.

Zo zit de film wederom vol met prachtige landschappen en de meest unieke gevechtsscènes. Je zit dikwijls op het puntje van je stoel van de spanning en met je mond open van verbazing. De film heeft geen minuut verveeld en liet ons ontzettend voldaan achter. En dan hebben we het nog niets eens over de uitmuntende special effects gehad. Er zitten zelfs twee volledig-geanimeerde personages in de film. Kun jij ze spotten?

Dus, wordt Star Wars met Rogue One uitgemolken?

Nee. Een volmondige nee! Dat zeggen we met name omdat de film écht een verrijking is voor het begrip van de drie laatste Star Wars-films. Je begrijpt beter wat er aan de hand is én voelt je meer verbonden met de gedateerde films. Wij gaan ze weer kijken.

Ook is het zo dat de film simpelweg goed in elkaar zit. Goed acteerwerk met een sterk verhaal en prachtige beelden maken dat Rogue One een goede film is. Eentje waar je ook van kunt genieten als je geen die-hard Star Wars-fan bent. Vanaf 14 december gaat-ie in première en wij raden je aan ‘m zo spoedig mogelijk in de Dolby Cinema te checken! Ben je ook fan? Photoshop jezelf dan via deze simpele tutorial als jedi als hommage aan de film!

Reageer op artikel:
Review: is Star Wars: Rogue One teveel van het goede of helemaal het einde?
Sluiten