Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Home 3 dec 2018

Review: De JBL Link 20 is het perfecte apparaat voor Google Assistent

Google Home is sinds vorige maand beschikbaar in Nederland. De slimme assistent van Google, in de vorm van Google Assistant, weet de markt van flinke innovatie te voorzien. Maar terwijl je als producent kan opboksen tegen de slimme speaker, heeft JBL de beslissingen genomen om de handen ineen te slaan met Google. Het komt met de nieuwe JBL Link serie waarmee het Google Assistent omarmt. We hebben de Link 20 eens flink onder handen genomen en vertellen je precies waarom deze speaker het perfecte apparaat is voor Google Assistant. 

JBL Link meets Google Assistant

JBL heeft de speakermarkt in Nederland al lang en breed verovert. Of je nu een bluetooth speaker voor in huis wilt hebben of er mee naar buiten wilt gaan: de producent heeft een bijpassend apparaat voor je klaarstaan. Maar anno 2018 is een goede bluetooth speaker niet het enige meer wat mensen tevreden gaat stellen. Met de komst van Google Home gaat het niveau een stapje omhoog en JBL weet daar optimaal gebruik van te maken. Met de nieuwe JBL Link serie, inclusief Google Assistant ondersteuning, gaat het moeiteloos mee met het stijgende niveau.

De JBL Link 20, die wij op de redactie hebben staan, is daar het perfecte voorbeeld van. De speaker weet de kracht van JBL te combineren met de kracht van Google Assistant. De speaker is van een goed formaat, om hem bijvoorbeeld mee te nemen, en beschikt over een geweldige geluidskwaliteit. Het lijkt de perfecte combinatie te zijn en dat is het stiekem ook. Maar wat maakt deze Link 20 nu zo goed?

Strak design

De kracht van Google Assistant kennen we inmiddels wel, maar de kracht van de JBL Link 20 is een verhaal apart. Zo is deze bluetooth speaker voorzien van hoogstaande kwaliteit. Niet alleen op het gebied van geluid, maar ook op het gebied van bouwkwaliteit. Neem de Link 20 in de hand en je merkt direct dat je te maken hebt met een premium product. De speaker voelt stevig aan, wat door het gewicht versterkt wordt. Maar terwijl het gewicht dusdanig groot is om het apparaat stevig aan te laten voelen, is hij niet té zwaar. De speaker is licht genoeg om mee te nemen, maar zwaar genoeg om het premium aan te laten voelen.

Iets wat overigens ook op het gebied van design van toepassing is. De Link 20 ziet er strak uit en past, zonder twijfel, in elke woonkamer. Zeker met de knoppen die aan de bovenkant van de speaker te vinden zijn. Bovenop zitten een play/pause knop, harder/achter knoppen, een bluetooth knop en in het midden een Google Assistant knop. Hiermee heb je toegang tot de meeste features van de speaker, maar zijn deze zo minimalistisch mogelijk weergegeven.

JBL Link 20 in de keuken

Heerlijke features en goede geluidskwaliteit

De kracht van JBL is het maken van goed uitziende speakers, die ook nog eens geweldige geluidkwaliteit weten te leveren. Iets wat bij de Link 20 niet anders is. Al moeten we wel eerlijk bekennen dat het geluid hartstikke goed is, maar ons niet verrast heeft. JBL staat bekend om goede kwaliteit geluid en dat is exact wat je krijgt. Niets meer en zeker niets minder.

Maar het zijn de features die deze draadloze speaker zo uniek weet te maken. Zo is doet de  2.4/5GHz WI-FI support haar werk perfect, is het mogelijk om 10 uur lang gebruik te maken van het apparaat voor je hem op moet laden en maak je in no-time verbinding met apparaten als de Chromecast. In combinatie met een simpele installatie en een handige app voor zowel Android als iOS, heb je het apparaat zo in gebruik. Daarnaast is het apparaat ook waterdicht, waardoor hij uniek is in zijn soort.

Terwijl een batterijduur van 10 uur helemaal niet zo verkeerd lijkt, valt deze overigens wel een beetje tegen. Er zijn op dit moment speakers op de markt die maar liefst 18 uur aan batterijduur meedragen, waarvan sommige ook voorzien zijn van Google Assistant ondersteuning. Op dat gebied valt er dus zeker wel wat te winnen voor JBL.

Google Assistant

Het hoeft geen geheim te zijn dat Google Assistant in het Nederlands nog wat verbeteringen kan gebruiken. Zo zijn er bepaalde opdrachten die je soms in het Engels door moet voeren, maar dat zal zichzelf met de tijd oplossen. Wat betreft de combinatie tussen JBL en de slimme assistent hebben we weinig aan te merken. De speaker lijkt ons vrijwel altijd te horen en doet perfect zijn werk. De communicatie verloopt nagenoeg perfect en weet ons leven daadwerkelijk makkelijker te maken.

Ben je bezig met koken en heb je nog instructies nodig? Geen enkele reden om je vieze handen aan je telefoon af te smeren. Vraag Google om wat hulp en het is in no-time gepiept. Google Assistant werkt hartstikke fijn, zeker in combinatie met de Link 20.

JBL Link 20 op bureau

Een goud apparaat

Google Assistant is geweldig en de JBL Link 20 is dat ook. De speaker houdt huis een een goede geluidskwaliteit en werkt heerlijk in combinatie met de slimme assistent. Echter valt er op het gebied van batterijduur nog wel iets te winnen. Deze JBL Link 20 gaat tot wel 10 uur mee, terwijl er andere speakers op de markt zijn die dit met gemak overschrijden. Echter mag dat de pret niet drukken, want voor €150 heb je een prachtige speaker in huis staan die gewoon zijn werk doet. Hij is misschien niet overdreven goed, maar is elke cent meer dan waard. En dat maakt deze Link 20 het perfecte apparaat voor Google Assistant.

Meer informatie over de JBL Link 20? Check dan de website van JBL.

Reageer op artikel:
Review: De JBL Link 20 is het perfecte apparaat voor Google Assistent
Sluiten