Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 10 aug 2018

Review The Meg – grootse haaienfilm of meer een romcom?

Nadat eerder dit jaar het best aardige Jurassic World: Fallen Kingdom verscheen stonden wij nog wel open voor meer indrukwekkende monsters. Vandaar dat we The Meg, een film waarin Jason Statham vecht tegen een reusachtige haai, wel zagen zitten. Het duurde even voordat de film uitkwam maar het project is nu eindelijk in de bioscoop te zien. Hieronder lees je wat we ervan vonden.

Review The Meg

Jason Statham staat misschien niet bekend vanwege zijn indrukwekkende acteerprestaties maar als het om actiefilms gaat stelt hij nooit teleur. Vandaar dat hij ons een geschikte kandidaat leek voor The Meg, waarin een reuzenhaai centraal staat. Dit prehistorische wezen leefde al duizenden jaren op de bodem van de oceaan en komt door een experiment weer boven…in dit geval letterlijk.

Waar kennen we dit toch van?

Het verhaal achter The Meg is op zijn zachts gezegd een beetje afgezaagd. We zien een voormalig duiker die na een traumatische ervaring heeft besloten zich terug te trekken in Thailand. Als zijn ex-vriendin in gevaar komt besluit hij (natuurlijk) om zijn oude beroep toch weer op te pakken. Al snel komen hij en zijn team in contact met een prehistorische megalodon die in staat is om alles en iedereen naar binnen te werken.

The Meg is qua verhaal verre van origineel en de clichés vliegen je om de oren. Alhoewel ze niet allemaal even storend zijn, vonden wij het vrij stom dat er perse een klein kind in de film moest zitten. Dit omdat het natuurlijk helemaal niet geloofwaardig is dat men een jong meisje zoveel onnodig gevaar laat lopen.

The Meg Review

Dit soort dingen zorgen ervoor dat de wat kritische kijkers zich ongetwijfeld een aantal keer flink zullen ergeren. Naast dit soort afgezaagde momenten zijn er ook opvallend romantische momenten tussen Statham’s personage en dat van Li Bingbing. De film lijkt hierdoor soms net een romcom.

En is toch is het spannend

Ondanks de storende plotelementen is de film met momenten erg spannend, waardoor The Meg voor haaienliefhebbers toch de moeite waard is. Ook op technisch vlak is de film prima in orde en bevat de film enkele zeer fraaie beelden.

The Meg Want.nl

The Meg is een ietwat tegenvallende film die met momenten toch best spannend is. Als je een liefhebber bent van Jason Statham of graag bloeddorstige haaien ziet dan is het zeker een aanrader. Hecht je echter wat meer waarde aan kwaliteit dan zouden wij voor een andere film kiezen deze zomer.

 

 

Reageer op artikel:
Review The Meg – grootse haaienfilm of meer een romcom?
Sluiten