Rezvani Beast Alpha X Blackbird: mix tussen supercar en verkenningsvliegtuig

Ilona Braam 6 feb 2018 Cars

Wat gebeurt er als je een beest van een auto kruist met een Lockheed SR-71 Blackbird verkenningsvliegtuig? Rezvani Motors vroeg het zich blijkbaar af en het resultaat was de Rezvani Beast Alpha X ‘Blackbird’. De auto lijkt nog bruter te zijn dan de originele Beast Alpha X en ziet eruit als een “KITT on steroids”.

Blackbird is ontworpen voor brute kracht

In tegenstelling tot KITT is de Blackbird niet uitgerust met kunstmatige intelligentie, maar dat zou niemand ook daadwerkelijk willen. In zo’n beauty wil je uiteraard zelf achter het stuur plaatsnemen en een paar records vestigen. De auto werd geboren uit de visie van een pure rijervaring en is ontworpen met maar één ding in gedachten: brute kracht.

Revzani Beast Alpha X Blackbird

Nog krachtiger dan de Beast Alpha X

Dat is zeker gelukt. Waar de Beast Alpha X al respect kreeg met met zijn 600pk, is dit bij de Blackbird editie nog extra opgeschroefd naar 700pk. Hiermee gaat de auto nu van 0 naar 97 km binnen 2,9 seconden. Ook dat is wat sneller dan de 3,2 seconden van de normale Beast Alpha X. Zoals gebruikelijk is de motor van de grond af door Rezvani gebouwd met onder andere nieuwe Carillo gesmede zuigers, stangen, kleppen en veren en en Electronic Control Unit (ECU) van Cosworth.

Revzani Beast Alpha X Blackbird

Groene Tron accenten

De Blackbird heeft verder veel van het design van het originele model overgenomen, zoals het verwijderbare dak en de trademark SideWinder deuren die soepeltjes naar voren schuiven. De Beast Alpha X ‘Blackbird’ heeft echter wel Tron achtige groene accenten gekregen om nog meer snelheid uit te stralen.

Revzani Beast Alpha X Blackbird

Aan de buitenkant vinden we die onder andere op de welvingen aan de voorkant en aan de zijkanten onderaan. Binnenin komen de groene accenten terug in de stiksels van de ergonomisch ontworpen stoelen met precies de juist hoeveelheid padding (aldus Rezvani).

Revzani Beast Alpha X Blackbird

Revzani Beast Alpha X Blackbird

Hoewel de Lockheed SR-71 ‘Blackbird’ met een topsnelheid van zo’n 3607 km per uur behoorlijk indrukwekkend is, heeft het zijn glorietijd alweer gehad. NASA is inmiddels bezig met een nieuw soort vliegtuig. Hiervan zouden de vleugels in de lucht in verschillende hoeken gevouwen kunnen worden om zo bijvoorbeeld efficiënter of sneller te kunnen vliegen.

Rezvani Motors

Reageer op artikel:
Rezvani Beast Alpha X Blackbird: mix tussen supercar en verkenningsvliegtuig
Sluiten