Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Films & Series 9 jan 2020

Rian Johnson wil een vervolg op Knives Out (met Daniel Craig)

Het lijkt erop dat privédetective Benoit Blanc de ambitie heeft om zich ooit in hetzelfde rijtje als Jessica Fletcher, Hercule Poirot, Sherlock Holmes te kunnen voegen. De kans is namelijk groot dat we het hoofdpersonage uit de onlangs verschenen bioscoopfilm Knives Out nog vaker terug gaan zien.

In een gesprek met The Hollywood Reporter heeft regisseur Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) aangegeven dat hij plannen heeft om een vervolg op Knives Out te maken, waarin de door Daniel Craig gespeelde detective een nieuwe zaak in behandeling neemt.

Rian Johnson heeft plannen voor meer Knives Out films

Ondanks dat Johnson interesse heeft om een nieuwe Knives Out film te maken is er nog niks officieel bevestigd. Zo moet Lionsgate (de studio die onder andere John Wick gemaakt heeft) het project nog groen licht geven. Wel wordt er gezegd dat Daniel Craig interesse heeft om nogmaals in de huid van het personage te kruipen. Gezien hij na het in april te verschijnen No Time to Die klaar is met James Bond zou dit wellicht een goede nieuwe uitdaging voor hem zijn.

Ook financieel is een slimme zet om verder te gaan met Knives Out. De film kostte namelijk 40 miljoen dollar om te maken en leverde vervolgens ruim 247 miljoen op. De kans dat een tweede deel ook goed ontvangen gaat worden is daardoor groot. Desondanks spreekt Johnson liever niet van een ”vervolg”. Als het aan hem ligt zijn de toekomstige films namelijk niet echt ”sequels”, maar geheel nieuwe verhalen, met een nieuw decor en nieuwe cast.

The Mandalorian aflevering

Naast nieuwe films rondom Benoit Blanc heeft Rian Johnson onlangs ook aangegeven interesse te hebben om een aflevering van de Star Wars serie The Mandalorian te regisseren. Gezien zijn film The Last Jedi voor veel mensen een tegenvaller was zaten de meeste fans hier echter niet zo op te wachten.

Meer van dit soort nieuwtjes op het gebied van films zijn hier te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rian Johnson wil een vervolg op Knives Out (met Daniel Craig)
Sluiten