Handig: Richting aangeven op de fiets doe je vanaf nu met de WingLights

Als je op de fiets zit en je wilt ergens een straat inslaan steek je uiteraard netjes je hand uit. Maar hoeveel mensen doen dat nog? De één is er te lui voor of heeft er simpelweg geen zin in. De ander is doodsbang om het stuur los te laten, al is het maar met één hand. Richting aangeven op de fiets is dus niet ideaal en dat is de reden dat het ook vaak niet gebeurt. Maar wat nou als jij net als bij motoren en auto’s je richting aan kon geven met de verlichting op je fiets? Zou je jezelf dan vaker zichtbaar maken voor je medeweggebruikers? Als het antwoord ja is moet je Winglights checken.

 
De WingLights zijn twee richtingaanwijzers die je op de uiteinden van stuur zitten. Eerst bevestig je ze met twee losse opzetstukken die je in je stuur steekt. Deze houden zichzelf vast door een rubberen ring. De opzetstukken houden vervolgens weer de lampen vast. De lampen zijn voorzien van een magneten die vastgrijpen aan de opzetstukken. Als je je fiets geparkeerd hebt kun je ze zo dus gemakkelijk losmaken en meenemen. Bij de lampen krijg je een sleutelhanger met een karabijnhaak. Hier grijpen de magneten ook aan vast, waardoor je de richtingaanwijzers gemakkelijk mee kunt nemen. Daarnaast kun je ze zo bijvoorbeeld ook aan je tas hangen.

 
Als jij aan het fietsen bent en je wilt richting aangeven druk je op de knop aan het uiteinde van de richtingaanwijzer. Wij zijn erg benieuwd of dit niet veel ongelukken gaat veroorzaken. Als jij namelijk tegen het uiteinde van je stuur tikt gaat je stuur in een schok de andere kant op. Toch is het een slim en handig idee. Het is alleen af en toe wel de vraag of Nederlanders überhaupt wel zitten te wachten op fietsverlichting. De meesten lijken het niet erg te vinden dat ze totaal niet worden gezien. Wil jij wel goed opvallen? Dan kun je de WingLights hier bestellen voor 17,52 euro.

Reageer op artikel:
Handig: Richting aangeven op de fiets doe je vanaf nu met de WingLights
Sluiten