Gaming 10 dec 2018 Jelle van Es

Ride 3 Review: Motorracegame met veel diepgang

Elk jaar komt Milestone met een aantal games waarbij het draait om het scheuren op de motor. En bij elke review besef ik me weer dat het elke keer het net niet is. Hoewel de ontwikkelaar duidelijk progressie biedt en met name de MXGP-games zeer goed te doen zijn, had ik gehoopt dat de games inmiddels een echt niveau hadden gehaald. Maar helaas. Ook Ride 3 is een gevalletje van net niet.

De Ride-serie heeft altijd geprobeerd om een soort Gran Turismo op twee wielen te zijn. Dat is geen slecht uitgangspunt. En ook Ride 3 heeft die ambitie. Als je een motorliefhebber bent, dan is het goed om te weten dat je in de game met meer dan 250 verschillende motoren aan de slag kan gaan. Dit zijn de punten die ons zijn opgevallen.

Ride 3

Goed gevoel voor snelheid

Vanaf het allereerste moment dat je begint met rijden in Ride 3, is het gevoel van snelheid goed. Wellicht dat de game iets zijn best had kunnen doen om de basis uit te leggen, maar als je eenmaal door hebt hoe alles werkt, zit het goed. Lekker met hoge snelheden over de banen scheuren, op het juiste moment remmen en vervolgens ook nog een beetje door de bocht glijden. Wat dat betreft voldoet Ride 3 aan alle verwachtingen.

Ride 3

Veel banen om over te scheuren

Naast een berg aan motoren om mee aan de slag te gaan, zijn er ook tientallen verschillende banen in de game om te ontdekken. Er zijn er in totaal iets van dertig. Een aantal daarvan ken je als een bestaand circuit, terwijl anderen door de ontwikkelaar zelf in elkaar is gezet. Qua variatie zit het in elk geval goed in elkaar.

Ride 3

Visueel wat matig

Waar games als Gran Turismo en Forza Motorsport er vaak fantastisch uitzien, daar oogt Ride 3 gewoon wat gemiddeld. Het is niet lelijk, maar ook niet mooi. Ook is het qua details niet bijster sterk. Kortom, een game die er uit ziet als een budgettitel, terwijl de ambitie van de ontwikkelaar toch echt een stuk hoger ligt.

Ride 3

Erg stil

Bij een game als deze, wil ik gewoon een soundtrack hebben terwijl ik rondrijdt. Maar die schittert door afwezigheid. Het enige dat je hoort tijdens het rijden is het geluid van de motoren. Hoewel die redelijk goed klinken, is het wel wat leeg. Ja, een game als F1 2018 heeft dat ook, maar daar heb je soms nog de afwisseling dat je pitcrew je vertelt. Nu is het gewoon een game waarbij je eigenlijk je je Spotify-lijst bij aan moet zetten.

Ride 3

Carriere modus is wat karig

Dit is een punt dat je eigenlijk in elke Milestone-spel kan noemen. Het lukt de ontwikkelaar maar niet om van de verschillende losse races een geheel te maken. Je gaat van race naar race, rijdt vast wel naar het podium en boekt dan vooruitgang naar het volgende. Maar je hebt geen enkel moment het gevoel dat je onderdeel bent van een groter geheel. En dat is gewoon heel erg jammer. Het geheel hangt als los zand aan elkaar en dat is erg jammer.

Ride 3

Ride 3 is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je de game zelf spelen? Dan kun je meedoen met onze prijsvraag. Daarbij geven we een PlayStation 4 en Xbox One-versie weg. Het enige dat je daarvoor moet doen is een mail sturen naar [email protected]. Geef daarbij aan welke versie je wilt winnen en wat je adresgegevens zijn.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ride 3 Review: Motorracegame met veel diepgang
Sluiten