Rietjes zijn de meest onnodige dingen die bestaan. Toch door een buisje lurken? Gebruik FinalStraw

Als we in een restaurant zijn dan vinden we het heel gewoon om van het bord te eten waar iemand al eens van heeft gegeten, en om een vork te gebruiken die al tientallen keren (als het er geen honderden zijn) is gebruikt. Toch is er een ding dat negen van de tien keer een wegwerp product is; het rietje. Dit kleine product lijkt misschien onschuldig, maar veroorzaakt veel onnodig plastic afval. Gelukkig is FinalStraw is het laatste rietje dat je ooit nodig zult hebben.

Rietjes zijn de grootste onzin, like, ooit

Rietjes zijn een van de meest gebruikte en tegelijkertijd een van de meest onnodige producten die bestaan. Jaarlijks komt er rond de acht miljoen ton aan plastic afval in de oceanen terecht. Rietjes zijn in deze enorme plastic soup geen grote berg. Toch zijn deze buisjes volledig onnodig. Noem één keer dat je écht een rietje nodig had om je cola te drinken. Juist..

Een groot deel van de rietjes wordt niet gerecycleerd doordat ze niet in de juiste afvalbakken terecht komen. Dit maakt rietjes verraderlijke vervuiler waar dieren zich gemakkelijk in verslikken en ziek door worden met de dood tot gevolg. Je kent de video vast nog wel waarin te zien is hoe wetenschappers een drinkrietje uit de neus van een zeeschilpad verwijderden. De video met het verontrustende en nare beeld ging viral. Hier onder staat hij nog een keer (waarschuwing: niet voor kijkers met een zwakke maag).

FinalStraw is het laatste rietje dat je ooit zult gebruiken

Volgens onderzoek gebruiken alleen Amerikanen al 500 miljoen rietjes per dag. De buisjes zijn gemaakt voor eenmalig gebruik en verdwijnen daarna in de prullenbak. Vind jij het nou écht nodig om je drankje door een klein buisje te drinken, om welke vreemde reden dan ook? Dan kun je beter overgaan op FinalStraw.

rietjes
Afbeelding via Kickstarter

FinalStraw is het product van een project op Kickstarter. Het is een rietje gemaakt van duurzaam materiaal, klapt automatisch uit als je hem uit het doosje haalt (ja hij is dus opvouwbaar), en is gemakkelijk schoon te maken door een handig ingebouwd uitknijp-systeem.

rietjes

Wat de makers ons vooral duidelijk willen maken is het volgende: het is een ”totally badass” product, én ”The greatest advancement in sucking technology – since, like, forever”. Ben je verkocht? Scoor deze gadget dan voor ongeveer 17 euro op Kickstarter. Wil je het nou écht goed doen, dan is dit ultieme duurzame huis misschien wat voor je.

Reageer op artikel:
Rietjes zijn de meest onnodige dingen die bestaan. Toch door een buisje lurken? Gebruik FinalStraw
Sluiten