Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 3 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Ontbytes: zelfde straf voor smartphone achter het stuur als alcohol, NASA heeft vacature die je wil en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de kopieerapparaat. Met vandaag onder meer mogelijke nieuwe regelgeving rondom het gebruik van je smartphone achter het stuur.

Smartphone achter het stuur net zo zwaar bestraffen als alcohol

Veilig Verkeer Nederland bepleit in een brief aan demissionair minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie dat het gebruik van een telefoon achter het stuur veel zwaarder bestraft moet worden. Blok werkt op dit moment aan een nieuwe verkeerswet waarin mensen die roekeloos rijden zwaarder en sneller bestraft worden.

VVN stelt dat er de afgelopen jaren een toename is van het aantal doden en gewonden in het verkeer. Die toename komt door het gebruik van de smartphone. Volgens VVN valt onder roekeloos rijden ook het gebruik van een smartphone achter het stuur. Daarom moet telefoongebruik tijdens het rijden net zo zwaar bestraft worden als rijden met drank op.

NASA zoekt iemand die de wereld beschermt tegen aliens en andere ongewenst ruimtebezoek

NASA heeft een wel heel bijzondere vacature uitgezet. Ze zijn op zoek naar een ‘hoofd planetaire bescherming’ om buitenaardse ‘verontreiniging’ tegen te gaan. Het salaris zal 158.000 euro per jaar bedragen.

In de vacature staat beschreven dat het hoofd planetaire bescherming er voor moet zorgen dat mensen en robots die vanaf de aarde de ruimte in worden gelanceerd, andere planteten niet vervuilen met ‘organische en biologische verontreiniging’. Ook moet verontreiniging van andere planeten niet naar de aarde komen. De vacature staat helaas alleen open voor mensen uit de Verenigde Staten.

Fitbit-smartwatch in de maak

Aankomend jaar moet de eerste volledige smartwatch van Fitbit in de winkels liggen. Dat meldde Fitbit CEO James Park tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Er zijn nog weinig details over de smartwatch bekend, behalve dat het horloge een eigen appwinkel krijgt. Op die manier kunnen ontwikkelaars zelf apps voor de smartwatch ontwikkelen. De software voor de smartwatch wordt ontwikkeld door voormalig smartwatchfabrikant Pebble, dat Fitbit vorig jaar heeft overgenomen. Fitbit heeft een tegenvallend kwartaal gedraaid in vergelijking met het zelfde kwartaal vorig jaar. Met de komst van de smartwatch komt hier wellicht weer verandering in.

smartphone rijden

Snackbyte: heb je hier al wel eens over nagedacht?

Een leerzame snackbyte op deze donderdagochtend. Heb je er al wel eens over nagedacht waarom vliegtuigen meestal wit zijn? Business Insider legt het uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: zelfde straf voor smartphone achter het stuur als alcohol, NASA heeft vacature die je wil en meer
Sluiten