Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 8 feb 2018

Bitcoin-fortuin: dit zijn de 19 rijkste mensen in cryptocurrency

Forbes kennen we van de lijstjes met ‘s werelds rijkste mensen. De verschuivingen in de top met miljardairs volgen elkaar rap op, maar meestal gaat het om dezelfde bekende namen. Je schraapt immers niet van de ene op de andere dag een fortuin bij elkaar. Al helemaal niet zo’n gigantisch fortuin. Althans, dat was altijd het geval. Dankzij de bizarre volatiliteit van cryptocoins zoals Bitcoin kunnen investeerders opeens 1000% winst maken, binnen een jaar!

Bitcoin en meer: de rijkste mensen in cryptocurrency

Chris Larsen, de man achter de cryptomunt Ripple, is door de cryptocurrency de lijst van ‘s wereld rijksten binnengedrongen. Naar verwachting gaat hij zelfs zijn plekje in de top drie innemen, later dit jaar. Hoe dat kan en hoe dat werkt, kun je hier lezen. Nu is hij echter al de rijkste persoon in de cryptomarkt. Hoe we dat weten? Forbes heeft voor het eerst een lijst met de rijkste mensen in cryptocurrency gepubliceerd.

De publicatie zegt een snapshot van een belangrijk moment te willen leveren. Nu is de markt nog jong, straks is het de basis van onze economie. Althans, als we alle crypto-evangelisten moeten geloven. Bovendien wijst Forbes erop dat dit soort transparantie nodig is om cryptocoins volwassen te maken en het imago te verbeteren. Te vaak wordt nog steeds direct de associatie met drughandelaars gemaakt.

Cryptocoins rijkste cryptocurrency

Complexe berekening voor waardevol monument

Het berekenen van de top tien was nou niet bepaald simpel. Het hele punt van veel digitale munten is dat het systeem gedecentraliseerd is. Bovendien kunnen cryptocoins van de ene op de andere dag in waarde verdubbelen, of halveren. De lijst is dus continu in flux. En hoe bepaal je de waarde van aandelen in zo’n gesloten en snel ontwikkelende markt? De publicatie geeft dan ook zelf toe dat de schattingen niet zo precies zijn, als je normaliter van hun lijstjes gewend bent.

Crypto

Toch is het een waardevol en belangrijk moment. Een tussenstand van een markt die binnen korte tijd volwassen is geworden. Je kunt de complete lijst met 19 rijkste mensen in cryptoland hier checken. Door op de namen te klikken krijg je een korte beschrijving te zien, inclusief het geschatte vermogen. Je moet minstens goed zijn voor 350 miljoen dollar om een plekje in de lijst te veroveren.

Chris Larsen Ripple XRP
Chris Larsen

Wellicht is het in zo’n volatiele en snel veranderende markt interessanter om naar de invloed van sleutelrollen te kijken. CryptoWeekly stelde onlangs een lijst samen met de top honderd meest invloedrijke personen in cryptocurrency. Daarbij wordt vooral gekeken naar de technische bijdrages. Hoe dan ook wordt het interessant om te zien hoe dit soort lijsten over een jaar eruit zien. Check hier wat Bitcoin nodig heeft om te slagen. Geef je ook op voor onze nieuwsbrief, zodat je nooit meer het laatste nieuws hoeft te missen.

Reageer op artikel:
Bitcoin-fortuin: dit zijn de 19 rijkste mensen in cryptocurrency
Sluiten