Daniel Koster
Daniel Koster 24 apr 2016

Rimpelsauriërs? Dé redenen waarom oudere mensen rimpels hebben

Wij vinden rimpels maar vreemd. Zo kun je ze bijvoorbeeld krijgen van water. Ook krijg je rimpels naarmate je ouder wordt. Waarom je ouder wordt kun je in deze toffe video checken. Maar waarom mensen rimpels krijgen (volgens Jochem Myjer ben je dan een rimpelsauriër) is weer een hele andere vraag. Een vraag die wij graag voor je beantwoorden.

Je huid rekt, maar niet voor eeuwig

Laten we beginnen bij het begin. Vanaf het moment dat jij wordt geboren rekt je huid uit en komt-ie in zijn natuurlijke vorm weer terug. Dat is de bedoeling. Hierdoor kunnen we lachen, onze ogen dichtknijpen als de zon erin schijnt en meer. Maar hier ligt ook het probleem. Na verloop van tijd gaat die rek er namelijk uit. De reden hiervoor is te wijzen aan de ontwikkelingen in ons lichaam. Onze huid bestaat namelijk uit drie lagen. Deze blijven elastisch doordat ze zaken bevatten als lichamelijke vetten, oliën en collageen (een proteïne die onze huid robuust houdt en nieuwe huidcellen laat groeien). Echter verliezen wij deze zaken naarmate we ouder worden. Collageen, oliën en vetten worden minder of niet meer aangemaakt. Ook is de zon verantwoordelijk voor het geleidelijk afbreken van deze zaken. Gezamenlijk zijn dat dé redenen dat je huid niet meer rekt en zijn oorspronkelijke staat niet behoudt.

Rimpels, ze zijn onvermijdelijk

Het ergste is nog dat we er (op dit moment) weinig aan kunnen doen. Een botox-behandeling is duur en ziet er naar onze mening niet uit. Het enige dat je wél kunt doen is je huid goed verzorgen. Door je goed in te smeren met zonnecrème wanneer de zon schijnt en (natuurlijke) oliën te smeren bijvoorbeeld. Verder is het onvermijdelijk: je krijgt rimpels. Wen maar vast aan die gedachte!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rimpelsauriërs? Dé redenen waarom oudere mensen rimpels hebben
Sluiten