Ilona Braam
Ilona Braam Home 8 okt 2017

Deze betaalbare concurrent van Nest beveiligt je huis

Nest kennen we allemaal van de slimme thermostaat, maar het bedrijf staat ook bekend als maker van beveiligingscamera’s. Twee weken geleden kondigde Nest aan zich bezig te gaan houden met een compleet thuisveiligheidssysteem. Het bedrijf Ring neemt Nest echter meteen de wind uit de zeilen met de recente aankondiging dit ook te gaan doen. En voor een stuk lagere prijs.

Ring Protect goedkoop om uit te breiden

Het thuisveiligheidssysteem van Ring gaat onder de naam Ring Protect, wat je een beetje het gevoel geeft alsof je door Gandalf beschermd gaat worden. Het basispakket van Ring Protect kun je al aanschaffen voor 170 euro. Je haalt hiermee onder andere een sensor voor een deur of raam met een bewegingsdetector en keypad in huis. Uiteraard is dit niet genoeg om je hele huis te beveiligen en kun je extra sensoren kopen voor 17 euro en bewegingsdetectoren voor 25,50 euro.

Ring Protect thuisveiligheidsysteem

Thuisveiligheidssysteem Nest een stukje duurder

Het nare voor Nest is zijn beveiligingspakket 425 euro kost. Hiervoor krijg je sensoren voor twee deuren en twee ramen plus nog een keypad. Je hoeft geen genie te zijn om te berekenen dat een vergelijkbaar pakket bij Ring een stukje goedkoper uitvalt. Naast de apparatuur gaat Ring ook een soort beveiligingsservice abonnement aanbieden voor 85 euro per jaar (dit zal overigens waarschijnlijk niet in Nederland het geval zijn). Met het abonnement word je persoonlijk opgebeld, wanneer het alarm afgaat. Zonder abonnement krijg je alleen via de bijbehorende app een notificatie. Ook Nest komt binnenkort met zo’n service, maar hoeveel deze gaat kosten is nog onbekend. Andere bestaande bedrijven vragen zo’n 383 euro voor de dienst.

Ring Protect beveiligingsysteem

Alleen differentiëren door lage prijs onwenselijk

De prijs alleen zegt echter natuurlijk niet alles. Ring CEO Jamie Siminoff geeft ook aan het vreselijk te vinden het bedrijf slechts alleen te differentiëren door een lagere prijs. Maar hij vindt ook dat vergelijkbare bestaande bedrijven toch wel veel te hoge prijzen vragen en eigenlijk meer marketing bedrijven zijn dan echte technologiebedrijven.

Ring Protect

Slimmere sensoren in de toekomst

We zullen zien wat deze strijd tussen Nest en Ring zal opleveren. Ring zal misschien de apparaten wat moeten upgraden met slimme features, zoals gezichtsherkenning. Nest heeft namelijk al een paar slimme camera’s en een aankomende deurbel in het assortiment en zou hiermee op het moment net een streepje voor kunnen hebben. Ring zou echter wel bezig zijn met het ontwikkelen van meer features. In ieder geval is het Ring systeem al te bestellen via de Ring website. Later in de maand zal hij officieel beschikbaar zijn.

Helaas geeft de website wel aan dat je de Protect Security Kit niet vanuit ons deel van de wereld mag bestellen. Maar met dit artikel leer je hoe je dit kunt omzeilen. Als je dan toch bezig bent met het omzeilen van verzendregels, kun je net zo goed ook deze meubels van Campaign bekijken. Ze zijn net ikea, maar dan een tikkeltje meer luxe en een stuk makkelijker in elkaar te zetten zonder ruzie. En ook deze meubels worden eigenlijk niet naar Nederland verzonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ring

Reageer op artikel:
Deze betaalbare concurrent van Nest beveiligt je huis
Sluiten