Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 11 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Cryptocoins: de bijzondere geschiedenis van Ripple (Infographic)

Ripple was vorig jaar nog een onbekende, kleine cryptocurrency. Bitcoin kreeg volop aandacht in mainstream media, maar Ripple (XRP) bleef een obscure oplossing. Sterker nog, volgens experts mag je het niet eens een echte cryptocoin noemen. Het is in ieder geval een vreemde eend in de bijt. De digitale munt is bedoeld voor banken, die Ripple kunnen gebruiken om razendsnel internationale transacties uit te voeren.

Ripple infographic: de geschiedenis

Daarmee is XRP niet een vervangend betaalmiddel, maar een overbrugging. Dat maakt de oplossing totaal anders dan Bitcoin. Die oplossing is immers bedoeld om alle valuta die we nu gebruiken totaal te vervangen. Een gedecentraliseerde, drastische toekomst. Daardoor heeft Ripple op een andere manier bestaansrecht.

Nu de munt opeens tot de derde of zelfs tweede plek van de top tien cryptocoins is geklommen, krijgt de munt opeens veel meer aandacht. Investeerders zetten massaal op XRP in, zonder echt te weten wat het verhaal achter Ripple is. Hier leggen we je uit wat Ripple is, en alles wat je er over moet weten. Voor nu hebben we een overzichtelijk geschiedenislesje voor je:

 

Ripple XRP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BuyRipple

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Cryptocoins: de bijzondere geschiedenis van Ripple (Infographic)
Sluiten