Tech 24 sep 2018 Noah Korevaar

Ademruimte: Bitcoin, XRP en Ethereum incasseren correctie

Na meer dan een maan aan lichte stabiliteit boven een ogenschijnlijk stevige bodem, schoot de markt vanaf 18 september opeens in het groen. De gehele cryptomarkt werd binnen zes dagen 34 miljard dollar meer waard. Na de sterke rally moeten de meeste coins nu een correctie incasseren, Bitcoin voorop.

Ademruimte: kleine correctie voor Bitcoin en de rest

Bitcoin heeft iets minder dan 1 procent ingeleverd. Vervolgens doken ook Ethereum, Bitcoin Cash, EOS, Stellar en Litecoin. Dan hebben we het over dalingen van 3 tot 5 procent, met IOTA als grootste slachtoffer.

Al met al valt de schade mee, en zijn we allerminst terug bij af. Het volume van Bitcoin bleef tot en met 22 september boven de 5.3 miljard dollar, maar zakt nu richting de 4 miljard dollar. Dat is overigens nog ruimschoots boven het belemmerende peil van de afgelopen maanden.

Het momentum van Bitcoin was namelijk de afgelopen tijd de factor die verdere groei tegenhield. Hopelijk kan daarin een verder fiasco voorkomen worden. Ook het volume van XRP dook onder de 1 miljard dollar, na eerder deze week de 2 miljard dollar aangetikt te hebben.

Een adempauze dus, voordat het momentum verder opbouwt

XRP schiet er vandoor, maar momentum is essentieel

Al met al hebben fans van Ripple echter weinig te klagen. De munt presteerde in 2018 zeer matig, maar verdriedubbelde afgelopen week in waarde. Dat alles kwam tot stand door geruchten dat Ripple een nieuw op XRP gebaseerd product zou gaan aankondigen.

Voorlopig ziet de nabije toekomst er echter goed uit, voor vrijwel de gehele cryptomarkt. Bitcoin is stabiel gebleven in september, en heeft correcties van zich weten te slaan. Ook Ethereum wist meer dan dertig procent groei bij te schrijven.

Dat Bitcoin nu slechts 0.75 procent in waarde is gedaald, is dan ook een goed teken. De interesse en vraag is relatief stabiel. Na de fikse groene cijfers van vorige week was een lichte correctie dan ook te verwachten.

?Lees ook: ‘Bitcoin komt er volgend jaar weer bovenop, altcoins niet’

Een adempauze dus, voordat het momentum verder opbouwt. Alle belangrijke factoren wijzen daarop. Voor een verdere rally is het echter essentieel dat het momentum van Bitcoin stand houdt. Als die peiler inzakt, worden altcoins als Ethereum en XRP ook meegetrokken.

Hoe dan ook gaan we een aantal interessante dagen tegemoet. De prestaties van de grotere munten gaat bepalend zijn voor de komende maand. Bitcoin kwam gisteren dichtbij de 6800 dollar, een belangrijk plafond volgens ervaren investeerders zoals de miljardair Mike Novogratz.

Als het momentum de komende 24 uur weer op wordt gepakt, kan dat plafond de komende dagen opnieuw getest gaan worden.

 

 

 

Reageer op artikel:
Ademruimte: Bitcoin, XRP en Ethereum incasseren correctie
Sluiten