Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 19 apr 2018

Waarom Ripple het goed doet en voorlopig goed zal blijven doen

De laatste week gaat het weer wat beter op de cryptocurrencymarkt, na de enorme dip aan het begin van het jaar. Hoewel de meeste cryptocurrencies een kleine boost hebben gekregen, lijkt deze bij Ripple een stukje groter te zijn. De cryptocurrency is hiermee van de slechts presterende top 5 cryptocoin gegaan naar de beste. Er lijkt hier een aanwijsbare reden voor te zijn en een andere reden waarom Ripple het de komende tijd goed zal blijven doen.

Boost door One Pay FX platform

De reden dat Ripple net wat meer omhoog geschoten is dan de rest van de cryptocurrencies, lijkt te maken te hebben met de lancering van het One Pay FX blockchain platform. Het is een systeem dat ontwikkeld is door Ripple oprichter Santander en is het eerste blockchain platform dat ook door een bank wordt gebruikt.

Het feit dat de cryptocoin via Santander soort van verbonden is het blockchain platform, lijkt voor meer vertrouwen in de coin te hebben gezorgd met als gevolg een behoorlijke waardeverhoging van  33,66 procent.

Ripple boost

Ripple voordeel bij investering Soros en Rockefeller

Hoewel er via het One Pay FX platform geen Ripple coins aan te pas komen, zou het succesvol worden van het netwerk de coin verder positief kunnen beïnvloeden. Een andere reden waarom het de komende tijd goed met de cryptocoin zou kunnen gaan is de overtuiging dat ook grote investeerders zoals Soros en Rockefeller druk bezig gaan in de cryptocurrency wereld.

Dit soort miljardairs zouden de cryptocurrencymarkt een verdere boost kunnen geven. Het feit dat Ripple is verbonden met verschillende banken en andere financiële instanties, zou hierbij een groot voordeel kunnen zijn ten opzichte veel de andere cryptocurrencies.

Ripple

Het lijkt er dus op dat Ripple het de komende paar weken in ieder geval een stuk beter zou kunnen doen dan bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoin lijkt aan de andere kant weer het meest te profiteren van problemen op de effectenbeurs en die zijn er op het moment zeker ook.

Coindesk

Reageer op artikel:
Waarom Ripple het goed doet en voorlopig goed zal blijven doen
Sluiten