Noah Korevaar
Noah Korevaar Uncategorized 11 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze man wordt binnenkort de rijkste persoon op aarde dankzij Ripple ?

Binnenkort is Amazon’s Jeff Bezos niet meer de rijkste man op aarde. Nee, het is niet Bill Gates die hem voorbij schiet. In plaats daarvan is het een redelijk onbekende nieuwkomer: Chris Larsen. Hij is de man achter Ripple, de cryptocurrency die de afgelopen weken wist te ontploffen. Maar hoeveel moet XRP waard worden om hem naar de top van de ranglijsten te laten schieten? 

Chris Larsen: de rijkste persoon op aarde?

Cryptocoins zijn zeer volatiel. Zelfs door de kleinste geruchten kunnen de koersen alle kanten opschieten. Zo zagen we bijvoorbeeld Bitcoin 10 procent kelderen na slecht nieuws, en wist Ripple binnen enkele weken naar de top drie te klimmen. Daarmee zijn de oprichters van Ripple binnen een klap miljardairs geworden. En hoe! Ze staan zelfs in de top vijftig van rijkste Amerikanen.

Op welke plek ze staan, wisselt met de minuut. Door de schommelende koersen vliegen de miljarden er vanaf, en er weer bij. Binnenkort is dat wellicht echter niet meer het geval. Chris Larsen, de oprichter van de startup achter Ripple, is op dit moment maar liefst 59.9 miljard dollar waard. Dat komt door zijn aantal coins en aandelen in Ripple.

Chris Larsen Ripple XRP
Chris Larsen

Daarmee is hij Google’s Larry Page bijvoorbeeld al gepasseerd. Enkel Facebook’s Mark Zuckerberg, Amazon’s Jeff Bezos, Bill Gates en Warren Buffet hebben nog een voorsprong op hem. Maar ja, voor hoe lang? Hoe ver moet Ripple stijgen om Chris Larsen met afstand de rijkste persoon op onze aardbol te maken?

De benodigde stijging van Ripple (XRP)

Larsen heeft 15.6 miljard XRP. Om Jeff Bezos in te halen moet de digitale munt ‘slechts’ 6,41 dollar waard worden. Als je bedenkt dat Ripple binnen enkele weken van 0,40 dollar naar 3,00 dollar schoot, dan is dat geen onmogelijke mijlpaal. Dan heeft Chris Larsen maar liefst 100 miljard dollar. Dat zou hem met afstand de rijkste persoon ter wereld maken. Met gemak.

Alle groei is relatief. Bitcoin is dan misschien duizenden dollars meer waard per munt, maar het draait om de procentuele stijging. De vraag lijkt eerder te zijn wanneer, dan of het gaat gebeuren. Chris Larsen prijkt eind 2018 in ieder geval bovenaan alle lijstjes, dat is duidelijk. Wil je ontdekken wat Ripple zo speciaal maakt? Check dan hier alles wat je over de munt moet weten. En abonneer je op onze nieuwsbrief, zodat jij het als eerste weet als er groot nieuws is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze man wordt binnenkort de rijkste persoon op aarde dankzij Ripple ?
Sluiten