Waarom Ripple twee miljard coins wilde uitdelen in India

Wanneer er nieuws is over cryptocurrencies, gaat het over het algemeen over Bitcoin en wat er allemaal wel niet met de waarde aan het gebeuren is. Ook Ethereum komt geregeld voorbij, maar Ripple lijkt een beetje de assepoester in het verhaal te zijn die zich moet verstoppen als er bezoek komt. Toch heeft de cryptocurrency grootse plannen om de financiële wereld over te nemen. Het plan is om in India te beginnen en op een gegeven moment overwogen ze zelfs 2 miljard tokens (XRP) weg te geven om de cryptocurrency te promoten.

Adoptiesnelheid Bitcoin overtreffen

Het doel van de cryptocurrency is op het moment om meer dan 50 procent van de Indiase financiële sector over te nemen, door mensen te lokken met lage transactiekosten en efficiënte transacties. Tijdens de Scaling and Digital Disruption in Fintech conferentie liet Ripple vice president Asheesh Birla weten dat het bedrijf voor ogen ziet hoe Ripple de adoptiesnelheid van Bitcoin overtreft en hoe XRP de dominante cryptocoin in de regio wordt.

Ripple

Twee miljard Ripple tokens verdelen

Hoewel India misschien een beetje random lijkt, bestaat de indiase markt wel uit zo’n twee miljard mensen. Dat zal zeker hebben meegespeeld bij de beslissing om de Indiase markt te proberen te veroveren. Het bedrijf overwoog in het begin een nogal drastische maatregel om de markt voor zich te winnen. Ze bedachten namelijk dat ze aan de hele Indiase bevolking wel Ripple tokens konden geven om de mensen te motiveren de cryptocurrency te gaan gebruiken.

Om het moment is Ripple zo’n 48 dollarcent waard. Met de huidige waarde zou 2 miljard XRP uitkomen op 960 miljoen dollar. Op een gegeven moment was Ripple echter ruim 3 dollar waard en als het bedrijf toen de 2 miljard tokens had uitgegeven, zouden ze zo rond de 7 miljard dollar hebben gespendeerd aan hun promotiecampagne.

Ripple

Focus op banken

Uiteindelijk ging het plan echter niet door, omdat het er toch teveel moeite en kosten bij kwamen kijken. In plaats van 2 miljard tokens uitdelen, bedachten ze dat ze zich ook konden focussen op de top drie banken in India en op die manier meteen 80  procent van de markt zouden kunnen claimen.

Ze zijn nu dus bezig met het bouwen van een netwerk met banken en ook met mobiele providers. Die laatste zijn handig, aangezien de meeste mensen waarschijnlijk via hun smartphone zullen gaan bankieren. Volgens Birla zou Ripple in India nu zo’n 50 procent van de markt in de pocket hebben. Wanneer het overgrote deel van de bankierende mensen in de regio zich bezighouden met de cryptocurrency is het plan om grote banken, zoals Well Fargo, ook te benaderen. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat internationale betalingen naar India ook via de Ripple blockchain verwerkt zouden kunnen worden.

Hoewel Ripple strijdt om de adoptiesnelheid van Bitcoin te overtreffen, zijn ze bij Ripple op z’n minst gezegd niet onder de indruk van Bitcoin. De CEO van Ripple deed onlangs zelfs een boekje open over waarom Bitoin nooit zal slagen.

CCN

Reageer op artikel:
Waarom Ripple twee miljard coins wilde uitdelen in India
Sluiten