Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 dec 2017

Tijd om te investeren: Ripple (XRP) haalt Ethereum in als op een na grootste cryptocoin

Ripple toch. 2017 was een fascinerend jaar voor deze veelbelovende cryptocoin. Althans, als we het een cryptocoin mogen noemen. De meningen zijn daar namelijk over verdeeld. Waarom dat het geval is, en hoe Ripple’s XRP werkt, leggen we je in dit artikel uit. Nu heeft de munt zelfs Ethereum ingehaald.

Ripple’s XRP: potentie op langere termijn

Ripple (XRP) blijft een van de meest interessante cryptocoins. Het grootste gedeelte van afgelopen jaar was de munt slechts 0,18 dollar waard. De potentie van de cryptocoin is ontzettend groot, omdat Ripple ook een compleet platform is. Een platform waar banken zeer geïnteresseerd in zijn. XRP is een van de weinige coins die ze namelijk niet buitenspel zet. Hier leggen we je uit hoe dat werkt.

Ripple XRP

Maar ja, een explosieve groei bleef uit, terwijl Bitcoin en andere munten wel bleven stunten. Investeerders van het eerste uur wisten dat XRP vooral op de lange termijn interessant is. Geduld hebben dus. Dan hebben we het dus over eind 2018, begin 2019. Dan pas zouden de echte klappers komen voor de munt.

Ripple haalt Ethereum in: op een na grootste cryptocoin

Maar nee hoor, de hype wist ook Ripple te bereiken. Opeens werd de 1,00 dollar aangetikt, en die groei zet nog wel even door. Sterker nog, op het moment van schrijven heeft XRP zelfs Ethereum ingehaald. Met een marketcap van 73.65 miljard is het de op een na grootste cryptocoin van dit moment. Achter Bitcoin dus. Vorige week stond Ripple nog op de vierde plek!

De mijlpaal is bereikt met een groei van meer dan veertig procent. Het historische moment werd door een oplettende gebruiker gescreenshot:

Ripple XRP ethereum

Daarmee sluit XRP het jaar met een knaller af. In 2017 werd maar liefst 5000% groei bewerkstelligd. Een groot gedeelte daarvan vond in december plaats. De kans is groot dat Ethereum binnen enkele minuten zijn plaatsje weer claimt, en Ripple lichtelijk terugvalt. Lichtelijk ja, want het prijspunt waarop de munt dit jaar bleef steken, is verleden tijd.

Nog een bubbel?

Alles wijst erop dat Ripple de komende jaren nog veel verder door gaat groeien. Door zijn unieke doel en applicaties speelt XRP zijn eigen spelletje, los van Bitcoin en Ethereum. Gaat dat genoeg zijn om te blijven groeien? Dat moeten de ontwikkelaars in 2018 en 2019 gaan bewijzen.

Maar waar komt die huidige explosieve groei dan vandaan? Volgens analisten is men in Azië groot fan van de cryptocoin. Sterker nog, Aziatische investeerders buitelen over elkaar heen om in Ripple (XRP) te investeren. Een bubbel? Misschien wel, voor nu. Maar dankzij de interesse van banken en een focus op de lange termijn kan XRP hopelijk desondanks doorgroeien.

Maar, zoals voor elke cryptocoin geldt: de toekomst is en blijft onzeker.  Wist je trouwens dat je gratis Bitcoins kunt minen met je smartphone? Hier leggen we je uit hoeveel dat oplevert.

Reageer op artikel:
Tijd om te investeren: Ripple (XRP) haalt Ethereum in als op een na grootste cryptocoin
Sluiten