Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 2 jan 2018
Leestijd: 3 minuten

Ripple (XRP) zet explosieve groei door en maakt weer grote sprongen: nu investeren?

Ripple is een vreemde eend in de bijt, als het om cryptocoins gaat. Sterker nog, volgens puristen mag je het niet eens een cryptocoin noemen. Veel cryptocoins hebben als eigenschap dat ze een gedecentraliseerde munteenheid zijn. Je kunt ermee betalen, zonder dat er een bank tussen komt. Go XRP!

Ripple (XRP) stijgt explosief

XRP, de munteenheid van Ripple, werkt anders. De digitale munt is gericht op banken en andere instituties, die zo razendsnel wereldwijd transacties uit kunnen voeren. Ripple is daarbij een middel, niet het uiteindelijke betaalmiddel. Klinkt ingewikkeld, maar hier leggen we je precies en simpel uit hoe dat werkt.

De kans is echter groot dat jij dit leest, omdat je in de munt wil investeren. Dan hebben we goed nieuws voor je: Ripple gaat lekker. Waar we vanmorgen wakker werden met een al onvoorstelbare groei naar de 1,97 dollar, is de munt op het moment van schrijven al voorbij de 2,15 dollar. De waarde blijft dus stijgen. Sterker nog, het was de munt met de grootste groei van 2017! Bitcoin stond niet eens in de top 10.

Ripple en Bitcoin munt

Even een opfrisser: XRP bleef het grootste gedeelte van 2017 steken op 0,20 dollar. De verwachte groei bleef uit, terwijl cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum de lucht in schoten. Het advies van experts bleef eenduidig: heb geduld, Ripple is voor de lange termijn. En dat is waar: Ripple stijgt vooral in waarde door de ondersteuning van banken, die immers essentieel zijn in de toekomst van de munt.

De nabije toekomst en de lange termijn

Dat maakt XRP zo interessant. De cryptocoin hoeft niet geheel banken te vervangen, iets wat wel het doel is van andere coins. Dat gaat misschien ooit ook wel gebeuren, maar niet in de nabije toekomst. Een nabije toekomst waarin Ripple wel kan gedijen.

En dat heeft de grote massa nu door. Vooral Aziatische investeerders hebben de afgelopen maand hun focus op XRP gelegd. Daardoor steeg de waarde binnen enkele weken van rond de 0,50 dollar tot nu dus 2,15 dollar. Bizar! Maar blijf opletten: hoe groter de hype, hoe volatieler de munt en hoe groter de kans is op een bubbel. Hier lees je daar meer over.

Als die bubbel er is, dan kan Ripple de klap overleven. Maar ook daarin is de lange termijn essentieel: zorg dus dat je dat beseft. Ripple is minder geschikt om snel winst te maken. Maar op de lange termijn ziet de toekomst er rooskleurig uit. Uiteindelijk blijft het allemaal een kwestie van inschatten, risico’s nemen en hoop hebben.

Zorg dus dat je goed weet waar je je geld in stopt. In dit artikel leggen we in duidelijke stappen uit hoe Ripple werkt, en wat de gevaren zijn. In dit artikel vergelijken we Ripple met Bitcoin, zodat je precies weet waarom je juist wel, of juist niet in de munt moet investeren. Ander crypto-nieuws vind je in onze nieuwsbrief. Dan weet jij als eerste welke munten ontploffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ripple (XRP) zet explosieve groei door en maakt weer grote sprongen: nu investeren?
Sluiten