Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 jan 2018

Ripple evenaart Bitcoin met bizarre mijlpaal: nu investeren? ?

Ja hoor, Ripple heeft weer een nieuw record verbroken. Vorig jaar bleef de merkwaardige cryptocoin lange tijd steken op 0,20 dollar. Daar kwam in december opeens verandering in, en hoe. Ripple (XRP) explodeerde na het nieuws dat verschillende grote banken de digitale munt gaan gebruiken.

Ripple (XRP) bereikt exclusieve mijlpaal ?

Banken ja, want Ripple is in tegenstelling tot Bitcoin geen gedecentraliseerde cryptocurrency. In tegendeel, men twist er zelfs over of je het wel een cryptocoin mag noemen. Hier lees je waarom, en hoe de digitale valuta werkt.

Ondertussen is XRP de 3,00 dollar voorbij geschoten. De explosieve groei heeft de munt nu een bijzondere mijlpaal opgeleverd: het is na Bitcoin de eerste cryptocoin die meer waard is dan 100 miljard dollar. Op het moment van schrijven is Ripple in zijn geheel maar liefst 120 miljard dollar waard. Daar kan gezien de typerende volatiliteit zo weer verandering in komen, maar een ding is duidelijk: dit is pas het begin. De eerste Ripple-miljardairs zijn al opgestaan. Hier lees je wie dat zijn.

Ripple iDeal

Zuid-Korea blijft investeren

De recente groei is vooral uit Zuid-Korea afkomstig. Aziatische investeerders zijn verzot op de munt. Sterker nog, in Zuid-Korea wordt er dagelijks drie keer zoveel Ripple als Bitcoin verhandeld. Alle groei is relatief, dus dat Bitcoin per BTC veel meer waard is, maakt investeerders niks uit. Is het voor jou nu ook tijd om te investeren? Hier check je de belangrijke verschillen tussen de munt en Bitcoin.

Na de succesverhalen van Bitcoin speelt fear of missing out een grote rol. Men is bang om de boot te missen.

Bovendien zijn er steeds meer consumenten die aan boord springen. Na de succesverhalen van Bitcoin speelt fear of missing out een grote rol. Men is bang om de boot te missen. Ze sloegen zichzelf na de achtbaanrit van Bitcoin al voor hun hoofd, en willen niet weer een bijzondere kans missen. Maar ja, wordt Ripple echt zo succesvol?

Dat blijft een kwestie van gissen en hopen. Het hangt er allemaal van af of Ripple echt Swift gaat vervangen, het systeem dat banken gebruiken om internationaal transacties uit te voeren. Dat is uiteindelijk de focus van XRP: internationale banken. Tot nu toe staan ze in ieder geval in de rij, dus het lijkt erop dat 2018 een mooi jaar gaat worden. Mis de volgende veelbelovende coins niet, en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

 

 

Reageer op artikel:
Ripple evenaart Bitcoin met bizarre mijlpaal: nu investeren? ?
Sluiten