Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 3 jan 2018

Eerste Ripple (XRP) miljardairs zijn rijksten van Amerika: nu nog investeren? ? ?

Ripple heeft eind 2017 een gigantische sprint getrokken, en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Opmerkelijk. De cryptocoin bleef lang op 0,20 dollar steken, maar is nu de 2,00 dollar al voorbij geschoten. Zo snel kan het dus gaan. Een klein bedrag misschien, maar alle groei is relatief. Heb je vorig jaar duizend euro in Ripple gestoken? Dan heb je meer verdiend, dan wanneer je duizend euro in Bitcoin had gestoken.

Ripple miljardairs behoren tot rijkste Amerikanen

Sterker nog, Bitcoin stond niet eens in de top 10 van de snelst groeiende cryptocoins, de meest winstgevende. Steeds meer crypto-miljardairs duiken op. Met een marketcap van 88.9 miljard dollar heeft Ripple een flinke taart om te verdelen. Een taart waarvan de voormalige en huidige CEO’s van Ripple een groot stuk in hun bezit hebben. Allebei zijn ze sinds december multi-miljardairs. Sterker nog, ze behoren nu tot de rijksten van Amerika.

En we staan nog maar aan het begin van de revolutie die de coins teweeg gaan brengen. Tenminste, als we de ambitieuze plannen van het bedrijf moeten geloven. Ook al worden die beloftes niet waargemaakt, zelfs dan kun je nog een flinke groei verwachten. Oftewel, ze gaan de top van de rijksten-lijstjes bestormen.

Chris Larsen Ripple XRP
Chris Larsen

Chris Larsen is de medeoprichter en voormalig CEO van Ripple. Sinds november 2016 heeft hij plaats gemaakt voor een nieuwe CEO. Als voorzitter is Larsen echter nog nauw betrokken bij het bedrijf. Hoe dan ook heeft de Amerikaan het goed voor elkaar: hij heeft maar liefst 5.19 miljard in zijn bezit, en een aandeel van 17% in het bedrijf zelf. Alleen al zijn XRP, de munten dus, is op het moment van schrijven 37.7 miljard dollar waard.

Heb jij meer dan 34000 XRP? Dan behoor je op het moment van schrijven tot de top 10% van grootste Ripple-eigenaren.

XRP schiet door het dak en is voorlopig nog niet klaar

Daarmee staat hij op nummer 15 van de lijst met rijkste Amerikanen. Ter vergelijking: voormalig Microsoft CEO staat nu op de zestiende plek. Door de volatiliteit van cryptocoins zou Larsen binnen een week de top tien kunnen bestormen, om vervolgens weer terug te zakken naar de top dertig. Houd er ook rekening mee dat hij het geld niet op zijn rekening heeft, als keiharde dollars. Maar goed, dat geldt ook voor de andere Amerikanen in het lijstje.

Analisten voorspellen dat Ripple dit jaar nog de 10,00 dollar gaat passeren. Oftewel, naar verwachting wordt hij dit jaar nog vijf keer zo rijk. Dat geldt ook voor de huidige CEO van Ripple, Brad Garlinghouse. Naast een aandeel van 6.3% in het bedrijf heeft hij voor meer dan 9.5 miljard dollar aan XRP. Daarmee staat hij op de 54e plek van de rijkste Amerikanen.

Brad Garlinghouse Ripple Cryptocoin
Brad Garlinghouse

Heb jij meer dan 34000 XRP? Dan behoor je op het moment van schrijven tot de top 10% van grootste Ripple-eigenaren. Een ding is duidelijk: Ripple is een cryptocoin die vooral op de lange termijn gaat scoren. Hier leggen we je uit wat de munt zo bijzonder maakt, en wat de verschillen zijn met Bitcoin. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, om op de hoogte te blijven van crypto-nieuws!

Reageer op artikel:
Eerste Ripple (XRP) miljardairs zijn rijksten van Amerika: nu nog investeren? ? ?
Sluiten