Tech 12 mrt 2019 Robert Kroes

Deze Nederlander zet Ripple (XRP) op de kaart. Doe jij mee?

De pioniersmentaliteit van de Nederlanders is legendarisch. Ook in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten spelen Nederlanders een grotere rol dan veel mensen denken. Zo zou een Nederlander wel eens eigenhandig kunnen zorgen voor massa-acceptatie van de Ripple (XRP). Het leuke is dat jij hieraan kunt bijdragen en ook nog eens 3.000 XRP kunt winnen. Wij stellen deze Nederlandse pionier aan jou voor en leggen je uit hoe je kans maakt op die prijs.

Wat heeft men met Ripple (XRP)?

Ripple is een Blockchain die in handen is van een particulier bedrijf. Bij de Blockchain hoort de cryptomunt XRP. De Blockchain en de munt zijn momenteel vooral in gebruik bij financiële instellingen die het gebruiken voor hun internationaal betalingsverkeer. Omdat dit uiteraard veel vertrouwen geeft zijn er steeds meer beleggers die in de munt investeren.

Ripple wordt dan ook getipt als een van dé succesnummers voor 2019. Door dat Ripple een commercieel initiatief is, zijn er ook commerciële bedrijven met de ontwikkeling bezig.

Een van die bedrijven is het Nederlandse XRPL Labs, dat door het bedrijf Ripple gesteund wordt. De Nederlander Wietse Wind staat daar aan het roer. Hij lijkt nu een cruciale zet te doen om Ripple ook bekend te maken bij de massa.

Wat doet Wietse Wind voor Ripple (XRP)?

Wind maakte via een tweet bekend dat hij een wedstrijd uitschrijft voor programmeurs. De eerste programmeur die hem een werkende plug-in kan leveren die WooCommerce met Ripple integreert wint een prijs van 3.000 Ripple. Ook maakte hij direct de voorwaarden bekend.

Waarom is WooCommerce belangrijk voor Ripple (XRP)?

WooCommerce is het platform van WordPress waarmee gebruikers hun eigen webshop kunnen bouwen. Met de te ontwikkelen plugin kan dus iedere webshophouder in WordPress transacties doen met Ripple. Daarmee is massa-acceptatie van Ripple weer een stuk dichterbij, want er zijn zo’n 3,2 miljoen websites die hierop werken.

Overigens is dit project niet het enige dat XRPL Labs om handen heeft. Zo zijn zij onder meer bezig met het ontwikkelen van een decentrale beurs en een wallet. Uiteraard houden we je op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze Nederlander zet Ripple (XRP) op de kaart. Doe jij mee?
Sluiten