Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 21 okt 2016

Gaming WANT: Lara Croft is beter dan ooit in Rise of the Tomb Raider

Het gameseizoen is in volle gang. Deze week komt Battlefield 1, volgende week Titanfall 2 en de week daarop komt Call of Duty Infinite Warfare uit. En alsof dat nog niet genoeg is komen er per week nog eens één of twee andere interessante games uit. Met al dat gamegeweld willen we ervoor pleiten dat je één game niet vergeet: Rise of the Tomb Raider.

Een game die een jaar geleden al op de Xbox One kwam, niet veel later op de pc verscheen en nu dan eindelijk ook op de PlayStation 4 komt. De volledige review kun je hier lezen, maar zoals je inmiddels van ons bent gewend, zetten we graag vier redenen op een rij waarom je deze game niet mag vergeten.

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

De ultieme versie combineert het allernieuwste met het oude

Niet iedere gamer beschikt over geduld, maar vaak wordt dat wel beloond. Zo ook in Rise of the Tomb Raider. De PlayStation 4-versie heeft iets betere graphics dan op de Xbox One en wordt geleverd met twee avonturen die je op de Xbox One los moest kopen.

Als klapper op de vuurpijl bestaat Tomb Raider twintig jaar en is het daarom ook mogelijk om rond te lopen als de oude Lara Croft uit 1996. Het is een prachtig stukje fan-service voor de geduldige gamer.

Let’s adventure!

Belangrijker is echter dat de game gewoon een goed avontuur brengt. Lara Croft zagen we in de vorige Tomb Raider al op een fantastische manier schitteren en dat is in dit nieuwste deel niet minder geworden.

Rise of the Tomb Raider is een prachtige combinatie tussen combat, platformelementen, puzzels die je moet oplossen en meer. Het is een game die constant een goede hoeveelheid aan kwaliteit biedt en daardoor niet snel verveelt.

Een wonderbaarlijke wereld

En dat alles doe je in een fantastisch mooie wereld. We hadden van tevoren nog wat twijfels of de ijsvlaktes van Siberië niet snel zouden vervelen, maar niks is minder waar. Elke keer dat je een nieuwe omgeving tegenkomt, geniet je weer van de grootsheid en de details.

De wereld nodigt uit om verkend te worden, waarbij het zeker loont om hier en daar van gebaande paden af te gaan. Op die manier ontdek je namelijk de vele geheimen die de game herbergt.

Helemaal hip: een VR-ervaring

Als je de PlayStation VR in huis hebt, dan krijg je nog een leuke bonus.

Je kunt de nieuwe Blood Ties-missie volledig in de virtuele wereld spelen. Deze missie is ook zonder VR speelbaar, maar met de bril op is het erg tof om door het ouderlijk huis van Lara Croft te lopen en daar een mysterie op te lossen. Een aanrader.

Rise of the Tomb Raider was het wachten waard

De game is al met al een totaalpakket waar je u tegen kunt zeggen. Een jaar geleden was het op de Xbox One al tof om de game te spelen, maar deze ultieme editie maakt alles net wat beter. Het is een game die het verdient om niet te worden vergeten. Zin in een andere game? Wat dacht je van FIFA 17? Wil je niet thuis zijn, dan kun je ook gamen in de club, zoals de TonTon Club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gaming WANT: Lara Croft is beter dan ooit in Rise of the Tomb Raider
Sluiten