Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31/08/2018

The Rise of Phoenixes: Netflix komt met Game of Thrones-killer

Netflix gaat internationaal furore maken met een serie die zich kan meten met Game of Thrones: The Rise of Phoenixes. Het Chinese drama bestaat uit zeventig afleveringen en komt op 14 september naar de dienst.

Netflix imponeert met The Rise of Phoenixes

Netflix mag niet opereren in het vasteland China, waar de streamingdienst dus niet beschikbaar is. In plaats daarvan domineren drie lokale spelers de industrie, allemaal afkomstig van Chinese techgiganten zoals Baidu.

Dat weerhoudt Netflix er echter niet van om Chinese content wereldwijd aan te bieden. De streamingdienst gaat de epische serie The Rise of Phoenixes namelijk wereldwijd uitrollen.

Netflix imponeert met The Rise of Phoenixes Netflix imponeert met The Rise of Phoenixes

Het ambitieuze drama bestaat al uit zeventig afleveringen, maar Netflix brengt de content in seizoenen uit. Op 14 september kun je de eerste 15 afleveringen checken.

Daarna komt er elke vrijdag een nieuwe aflevering uit. The Rise of Phoenixes wordt ook wel de Chinese Game of Thrones genoemd. Wanneer je de onderstaande trailer checkt, snap je waarschijnlijk meteen waarom.

De productiewaarde, de epische schaal en de schitterende kostuums zijn van hoog niveau. De serie is losjes gebaseerd op een novelle van de Chinese schrijver Tianxia Guiyuan. The Rise of Phoenixes wordt geregisseerd door Shen Yan en Liu Haibo.

De vormgeving komt uit de koker van William Chang, die je wellicht kent van The Grandmaster. De serie wordt overigens niet enkel aangekocht door Netflix. De streamingdienst zat samen met een aantal Chinese partijen ook in het productiecomité.

Maar waar gaat de prestigieuze show over? Rise of the Phoenixes vertelt het verhaal van lust, liefde, verlangens en macht in het oude China, waar verschillende rijken en hun leiders strijden om The Great Phoenix te worden.

Ning Yi is de zesde prins van een rijk met een geheim verleden. Feng Zhiwei verbergt haar identiteit en doet zich voor als een man, in een wereld die door mannen wordt gedomineerd. Wanneer een geheim uit het verleden zich echter openbaart, moet ze kiezen tussen revanche en haar loyaliteit aan de prins.

Verder zullen we vooral niet teveel spoilen. Dit is typisch zo’n serie die je gewoon moet checken, zonder al te veel voorkennis. Het Chinese erfgoed en de cultuur druipt er vanaf, zonder dat het ontoegankelijk wordt voor een wereldwijd publiek. Heeft Netflix echt de nieuwe Game of Thrones in handen? We gaan het op 14 september ontdekken!

 

Reageer op artikel:
The Rise of Phoenixes: Netflix komt met Game of Thrones-killer
Sluiten