Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 1 feb 2018

Rise simuleert de zonsopgang: is dit de ultieme wekker?

‘s Ochtends vroeg opstaan om naar het werk te gaan is voor vele mensen iets waar ze standaard tegenop zien. Je wekker maakt je abrupt wakker met een snerpend geluid, terwijl je net lekker aan het dromen was. De makers van de Rise erkennen dat wakker worden zuigt en hebben daarom een wekker gemaakt die je lichaam zo goed mogelijk voorbereidt op de aankomende dag. Daarnaast heeft Rise nog allerlei features om de rest van je dag zo aangenaam mogelijk te maken.

Opkomende zon in je kamer

Voordat het alarm afgaat bereidt Rise je lichaam alvast geleidelijk aan voor op het moment dat je moet gaan opstaan. Dat doet de slimme wekker door een zonsopgang te simuleren. Mensen zijn geprogrammeerd om wakker te worden wanneer de zon opkomt en door middel van LED lampjes wordt je kamer ‘s ochtends steeds meer verlicht. Dit zou je lichaam triggeren om verfrist wakker wakker te worden.

Rise Wekker

Zonsondergang om lekker in slaap te vallen

De wekker zorgt er met zijn lampjes niet alleen voor dat je ‘s ochtends klaargestoomd wordt voor de dag, maar ook ‘s avonds helpt hij je om weer in slaap te kunnen vallen. Hij gaat namelijk door met het simuleren van de zon en het licht gaat gedurende de dag van hard naar warm, zodat je lichaam zich onbewust voorbereidt op zonsondergang en weer klaar is om te gaan slapen. Het OLED display wordt ook automatisch gedimd wanneer je gaat sla

Rise wekker

Wekker en Bluetooth speaker

Nadat de zon in je kamer is opgekomen gaat je alarm af, maar je hoeft niet voor zo’n vreselijk alarmgeluid te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld met de radio wakker te worden, maar ook je eigen muziek of Spotify playlist kunnen opgezet worden als alarm. Ook wanneer je weer thuiskomt kan de wekker je muziek afspelen, want hij is stiekem ook een Bluetooth speaker. Uiteraard komt de wekker ook met een bijbehorende pp, waar je de complete controle hebt over alles wat Rise kan doen.

Rise Wekker

Pledgen bij Kickstarter

Om voortaan ook met een Rise wekker wakker te worden, kun je het Kickstarter project steunen. Voor 183 euro kan is hij van jou en wordt hij in November thuis afgeleverd. Er was ook een early bird prijs van 125 euro, maar dat is helaas al voorbij.

Niet alleen Rise gebruikt zonsopgang en zonsondergang 0m je leven wat fijner te maken, ook deze klok bootst de zon na. Zo kun je meteen zien wat voor tijd van de dag het is, zonder zelfs naar de wijzers te kijken.

Rise Lamp

Reageer op artikel:
Rise simuleert de zonsopgang: is dit de ultieme wekker?
Sluiten