Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 27 feb 2018

Rite Press elimineert de problemen van een traditionele cafetière

Sommige mensen gebruiken niks anders dan een elektrisch koffiezetapparaat om hun energieboost te krijgen, terwijl andere mensen zweren bij een simpele cafetière. Een cafetière komt echter met verschillende nadelen, zoals het zooitje dat er ontstaat wanneer je de koffiebonen op de bodem gaat opruimen. The Rite Press lost dit en andere problemen van de cafetière op, zodat je altijd van een perfect kopje koffie kunt genieten. Zonder rommel.

Verwijderbare bodem

Om je koffie in een cafetière te maken, stop je eerst de koffiebonen in het apparaat en voeg je heet water toe. Dit laat je een tijdje intrekken en wanneer het zover is duw je vanaf boven de zogenaamde plunjer in het deksel naar beneden. Deze is voorzien van een filter, wat ervoor zorgt dat de bonen naar beneden worden geduwd en de gefilterde koffie bovenaan blijft. Iedereen die dit wel eens heeft gedaan, weet dat het een hel is om het ding later weer op te ruimen. Met de Rite Press is dat echter verleden tijd, want hij komt met een gepatenteerde verwijderbare bodem. Zo hoef je alleen de onderkant los te draaien en de gebruikte koffiebonen in de prullenbak te zwiepen.

Rite Press cafetière

De juiste temperatuur

Een ander probleem dat je tegenkomt bij een cafetière, is dat je niet weet of je water wel de goede temperatuur heeft. Hoewel het onbenullig klinkt, kan de temperatuur van het water behoorlijk wat verschil uitmaken voor de smaak van je koffie. Je hoort er doorgaans geen kokend water voor te gebruiken, maar te lauw is ook weer niet goed. Als je het er altijd maar op gokt of  telkens een externe thermometer erbij pakt, kun je daar nu gerust mee stoppen. De Rite Press is namelijk uitgerust met een ingebouwde thermostaat, zodat je precies kunt zien hoe heet het water is.

Rite Press

Hoe lang?

Iets anders dat de smaak van je koffie kan verpesten is het niet lang genoeg of te kort laten trekken. Ook hiervoor moet je normaal gesproken weer externe apparaten erbij halen, zoals een stopwatch, horloge of wat tegenwoordig waarschijnlijker is: je smartphone. Zoals je waarschijnlijk al vermoedt, zit er in de Rite Press een timer verwerkt. Het is echter niet een timer, zoals de dat bij een apparaat zou verwachten. De makers hebben er namelijk een leuke twist aan gegeven en hebben in plaats van een digitaal klokje, een zandloper toegevoegd. Deze is precies 3 minuten en 30 seconden bezig voordat hij leeg is, wat de perfecte intrektijd voor je koffie zou zijn.

Rite Press cafetière

Cafetière ook voor thee

De Rite Press is overigens niet alleen voor koffieliefhebbers, maar ook als je vaak thee trekt met losse kruiden is het ideaal. Je hoeft dan niet te pielen met bolletjes, waar de kruiden toch altijd uit weten te ontsnappen en hun weg naar je mond weten te vinden. Op dezelfde manier als met de koffiebonen, stop je eerst je theekruiden in het apparaat en voeg je water toe. Afhankelijk van welke soort kruiden het zijn, kun je de timer gebruiken. Sommige kruiden moeten echter langer intrekken. Daarna duw je de plunjer naar beneden en je thee is gefilterd.

Rite Press cafetière

Pledgen bij Kickstarter

Als je ook klaar bent met je oude cafetière kun je de Rite Press bestellen via Kickstarter. Voor 25 euro krijg je een model voor een halve liter koffie of thee. Als je er 33 euro voor over hebt, kun je ook meteen een liter brouwen. Geschat wordt dat je dan in maart al kunt genieten van de Rite Press.

Als je toch niet zo van de hele koffiebonen bent, maar ze liever eerst wil vermalen, heb je een koffiemolen nodig. Dit zijn de tien beste koffiemolens om het klusje te klaren.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Rite Press elimineert de problemen van een traditionele cafetière
Sluiten