WANT to Have: de beste items voor het perfecte kajakavontuur

Geen vakantie geeft zoveel vrijheid als een roadtrip met als eindbestemming een kajakavontuur. Zo blijf je lekker actief, maar word je ook één met de natuur. Slaap je op een camping of in het wild? Kook je op een gasstel of alleen op open vuur? Dit zijn onze must-have gadgets voor het perfecte kajakavontuur.

Heb je zin om te kajakken, maar slechts een weekend de tijd? In Nederland kun je prachtig roadtrippen en kajakken. In Scandinavië zoek je meer het ruige landschap op en richting het zuiden ben je verzekerd van zon. Maar wat heb je nodig voor kamperen in het wild? Koken op vuur? En hoe bereid je je voor op het kajakken zelf?

Voor de overnachting: wildkamperen met een daktent

Er zijn campings op prachtige plekken en in the middle of nowhere te vinden, maar nergens is het uitzicht zo mooi als op een afgelegen plek in het wild. Zo kun je uitkijken op het water waar je later gaat kajakken. Met een daktent op je auto kun je gaan en staan waar je wilt. Zo lig je in een tent maar ben je zeker net zo mobiel als met een camper.

Let op: niet iedere auto ondersteunt een daktent. De ideale kampeerauto is wat ons betreft de MINI Countryman met customized daktent bovenop de auto. Je hoeft niet bang te zijn voor wilde dieren in je tent en wij zouden er zelfs in slapen als de auto thuis op de oprit geparkeerd staat.

MINI Countryman

Voor in de natuur: een goede rugzak

Je auto staat geparkeerd op je tussenstop, een idyllisch plekje. Nu is het tijd om de natuur in te gaan voor een kajaksessie, maar je wil niet al je spullen achterlaten. Neem daarom altijd een goede rugzak mee. Wij zijn fan van dit waterbestendige exemplaar van 119.95 euro. Je kunt ook een rugzak voor je trouwe viervoeter overwegen.

North Face

Voor de perfecte aftermovie: een dashcam en GoPro

Wil je later nog eens opnieuw genieten van je kajakavonturen? Check dan de nieuwste modellen van GoPro. Die zijn waterdicht en kun je tijdens het kajakken op je borst of helm bevestigen. Voor 169 euro heb je al een zeer capabel model.

WANT to Have Kajak

Je kunt nog een stapje verder gaan met een dashcam. Daarmee kun je bijvoorbeeld een timelapse van je roadtrip maken. Je hebt ze in alle soorten en maten, van goedkopere modelletjes van 29,95 euro tot high-end exemplaren van 159,95 euro.

Voor onderweg: kook je eigen sterrenmaaltijd

Begrijp ons niet verkeerd, een pannetje en gasbrander moet iedere wildkampeerder bij zich hebben om bijvoorbeeld drinkwater te zuiveren. Maar koken op open vuur zorgt ervoor dat je eten een unieke smaak krijgt. Daarnaast is zo’n outdoor setting bijzonder en blijf je bij het kampvuur lekker warm na het kajakken.

Zorg wel voor de juiste essentials zoals gietijzeren pannen, spies en touw, een mes dat van alle markten thuis is en een grill. Vergeet trouwens ook geen schep mee te nemen om een underground cooking pit te maken. Just saying!

koken kamperen

Voor je bestemming: een (opvouwbare) kajak

De MINI Countryman is het perfecte voertuig om de natuur mee te ontdekken, maar dat kan ook tijdens sportactiviteiten. Sporten tijdens een roadtrip zorgt ervoor dat je de natuur om je heen anders ervaart en zo kom je ook nog eens (super)fit thuis.

Hiken of hardlopen door de natuur kan een goede activiteit zijn om meer te zien dan vanuit een autoraam, maar wij zijn fan van kajakken. Het is namelijk de perfecte work-out en je kunt het praktisch altijd en overal doen, zelfs in de winter. Bevaarbaar water is in Europa altijd binnen handbereik: denk aan rivieren en meren, maar het kan zelfs op zee. Daarnaast maak je met kajakken ook nog eens je lichaam stressvrij.

mini countryman

Nu lijkt een kajak wellicht onmogelijk om mee te nemen tijdens een roadtrip, maar niets is minder waar. Als je auto dakdragers heeft, kun je je kajak daar eenvoudig op vastbinden. Kajakheld Bobby Groenewoud legt in de onderstaande video uit hoe je dit doet. Een kind kan de was doen! Een andere optie is de opvouwbare kajak die gemakkelijk in de kofferbak past. Keuze genoeg!

Je bent nu perfect voorbereid op je kajakavontuur. Pak de ultieme roadtripauto, leg je kajak op het dak en zoek het water op. Enjoy!

 

In samenwerking met MINI

Reageer op artikel:
WANT to Have: de beste items voor het perfecte kajakavontuur
Sluiten