Batman is volgens Robert Pattinson géén echte (super)held

Het nieuws dat niemand minder dan Twilight acteur Robert Pattinson de nieuwe Batman ging worden schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat. Al lijkt het erop dat veel mensen zich er inmiddels bij neer hebben gelegd en hem een eerlijk kans gunnen.

De acteur heeft onlangs echter een paar opvallende uitspraken over zijn aankomende personage gedaan, die er zomaar voor kunnen zorgen dat fans wederom verdeelt zullen raken. Zo gaf hij aan dat Batman volgens hem geen echte superheld is.

Robert Pattinson: ”Batman is geen held”

Het feit dat Pattinson de gemaskerde misdaadbestrijder niet als superheld ziet kwam naar voren in een interview met Today:

”Batman is geen superheld…Het klinkt misschien raar, maar daar heb ik altijd moeite mee. Ik heb zoiets van: ‘Het telt niet, je moet over magische krachten beschikken om een ​​superheld te zijn.”

Aldus de aankomend Batman acteur. Daarnaast beweerde hij eerder al dat Batman in zijn ogen sowieso niet echt als held beschouwd kan worden: ”Het is een gecompliceerd personage. Ik weet niet eens of ik ooit een echte held zou kunnen spelen. Er zal altijd wat mis met hem moeten zijn.”

Joker maakt kans bij de Oscars 2020
Joaquin Phoenix speelt in Joker een wat meer realistische versie van het iconische Batman personage | Afbeelding: Warner Bros. Pictures Bron: Warner Bros.

Todd Phillips en Joaquin Phoenix maakte onlangs een film rondom de bekende Batman slechterik Joker, die een wat meer realistische uitvoering van het personage liet zien. Het zou zomaar kunnen dat Matt Reeves en Robert Pattinson met The Batman ook die kant op willen.

Hawkeye en Tony Stark

Het debat of Batman wel een echte superheld genoemd mag worden is niet bepaald nieuw. Dit omdat hij, zoals Pattinson terecht aangeeft, niet in het bezit is van speciale krachten. Dit terwijl bijvoorbeeld Superman, Thor en de Hulk deze allemaal wel hebben. Volgens deze denkwijze zouden Avengers als Hawkeye, Tony Stark en Black Widow overigens ook geen echte superhelden zijn.

Hoe dan ook, de kans dat Batman in de nieuwe film wel superkrachten zal hebben achtten wij nu in ieder geval erg klein. Meer over dit aankomende project is hier te lezen.

Reageer op artikel:
Batman is volgens Robert Pattinson géén echte (super)held
Sluiten