Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 26 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Robocop in Dubai: eerste politierobot aan het werk gezet

De robots komen, zeiden we jarenlang. Inmiddels zijn ze er al lang in alle soorten en maten. Maar nu begint het echt eng te worden, te weten dat er in Dubai een robocop aan het werk is gezet.

Het is de eerste robot die wordt ingezet als politieagent. Volgens de overheid van Dubai, gaat de robocop aanvankelijk alleen patrouilleren bij winkelcentra en toeristische attracties.

Wat doet de robocop van Dubai precies?

De robocop doet meer dan alleen rondlopen (of beter gezegd: rondrollen) en jou in de gaten houden. De politierobot kan namelijk ook aangiften via zijn touchscreen ontvangen en gebruikers verkeersboetes laten betalen.

Daarnaast houdt hij via een ingebouwde camera burgers in de gaten. Die camera staat in directe verbinding met het commandocentrum van de politie. Een latere upgrade moet ervoor zorgen dat de robot ook ondersteuning voor gezichtsherkenning krijgt.

Mensen kunnen in het Engels en Arabisch met de robot communiceren. Later komen daar de talen Russisch, Frans, Spaans en Chinees bij.

De toekomst

De robocop mag dan net onthuld zijn, er wordt alweer gewerkt aan een opvolger. Deze wordt drie meter hoog en kan zich met 80 kilometer per uur voortbewegen. Binnen twee jaar moet het apparaat klaar zijn.

robocop dubai

Volgens het plan van de overheid bestaat de politie in Dubai in 2030 voor 25 procent uit robots. De huidige politierobot krijgt volgens jaar zijn eerste partner.

Bekijk hier in wat voor supercars politieagenten (van vlees en bloed) door Dubai crossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Robocop in Dubai: eerste politierobot aan het werk gezet
Sluiten