Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 24 feb 2018

Boston Dynamics maakt slimme robothond die onschuldiger lijkt dan hij is

Boston Dynamics is een naam die je de laatste maanden wellicht vaker voorbij hebt zien komen. Dat komt doordat zij bizar sterke, snelle en behendige robots bouwen. De SpotMini robot is het nieuwste pareltje van het techbedrijf: een hele slimme robothond.

SpotMini nieuwe parel van Boston Dynamics

Sony heeft in Japan al veel succes gehad met hun slimme door AI gestuurde robothond Aibo. Boston Dynamics zette onlangs een video online van hun eigen robothond, genaamd SpotMini. Laat je niet misleiden door de naam; er is weinig mini aan deze hond, die zeker net zo groot is als een pasgeboren veulen.

Boston Dynamics

Boston Dynamics heeft al een aantal geavanceerde robots gepresenteerd. Ken je bijvoorbeeld Atlas nog? De robot die nu al fit is voor de Olympische Zomerspelen van 2020 in Tokyo. In november presenteerde het bedrijf deze robot al die wat weg heeft van een hond zonder hoofd. Afgelopen week werd bekend dat de SpotMini een update heeft gekregen. Hij heeft nu geleerd hoe hij zelfstandig deuren moet openen.

Toch niet zo’n lieverdje?

Het openen van een deur, is dat bijzonder? Ja dat is het zeker! De robot kan zelfstandig een deur herkennen, de deurklink lokaliseren en de deur vervolgens openen. Daarna kan hij de deur ook nog openhouden zodat er iemand naar binnen of buiten kan lopen. Robots ontwikkelen zich steeds meer. Het openen van een deur is een complexe handeling, en dus een mooie stap vooruit voor Boston Dynamics.

Er verscheen echter nog een video van de SpotMini op Youtube, waarin te zien is hoe hard de robot op zijn doel af gaat. De hond, eh robot, wordt bevolen om de deur te openen. Op het moment dat hij in deze opdracht gehinderd wordt door een van de ontwerpers, geeft hij duidelijk veel weerstand. Benieuwd naar meer robots in actie? Check dan deze robots die in actie kwamen op skilatten.

Reageer op artikel:
Boston Dynamics maakt slimme robothond die onschuldiger lijkt dan hij is
Sluiten