Ff serieus, hoe lang gaat het nog duren voordat we deze robot op straat zien?

De slimme guys van Boston Dynamics houden wij al een tijdje in de gaten, maar het is ze nu gelukt om écht indruk te maken. Atlas, de humanoid (of robot) van Boston Dynamics beweegt namelijk zo natuurlijk en is zelfs in staat om backflips te maken. Zo smooth…

Is robot Atlas op tijd fit voor de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio?

Voor wie het nog niet weet: Boston Dynamics is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van robots. Van humanoids tot aan robots die de kerstman als rendieren voor zijn arrenslee inzet. Tot juni 2017 was Alphabet (of Google) eigenaar van Boston Dynamics, maar verkocht het bedrijf aan SoftBank. Dus dat. Veel interessanter is natuurlijk hoe de robot Atlas zich de aankomende tijd gaat ontwikkelen en of hij fit genoeg is voor de Olympische Zomerspelen 2020 in Tokio. Atlas is namelijk in staat om uit stand een backflip te maken. En dat gaat behoorlijk soepel:

De robot wordt ook steeds slimmer, want hij (of zij) weet wanneer ‘ie zijn succesvolle moves moet vieren. Armen in de lucht en hoge vijven uitdelen. Wij doen er een beetje lacherig over, maar het is natuurlijk bijzonder knap wat Boston Dynamics voor elkaar krijgt. Uiteindelijk gaan we de robots in ons dagelijks leven op straat tegenkomen. Wat zou je daar van vinden? Juist ja, bijzonder vreemd natuurlijk.

Niet iedereen is blij met deze ontwikkeling. Vooral als robots écht uit zichzelf slimmer worden. Elon Musk onthult een groot probleem waar we allemaal mee te maken gaan krijgen.

Reageer op artikel:
Ff serieus, hoe lang gaat het nog duren voordat we deze robot op straat zien?
Sluiten