Ilona Braam
Ilona Braam Tech 23 jun 2019

Robot “eend” helpt mee op Japanse rijstvelden

Sommige mensen zijn bang dat de mens in de toekomst helemaal vervangen gaat worden door robots en dat we op een gegeven moment nergens meer voor nodig zijn. Als dat zo is, ziet het er ook naar uit dat eenden op moeten passen niet vervangen te worden door robotische modellen. In Japan is de eerste robot eend al bezig met de revolutie en helpt hij mee met onkruid verwijderen op een rijstveld.

Robot eend op de rijstvelden

Ok, het zal waarschijnlijk nog even duren voordat de robot eend revolutie er is. De eend in kwestie gaat onder de naam Aigamo en is ontwikkeld als DIY project door een Nissan ingenieur. Het klinkt misschien als een vreemd project, maar het wordt wat logischer als je weet dat rijstboeren in Azië al eeuwen eenden inzetten om te helpen op de rijstvelden. Het rondzwemmen van de eenden zorgt er namelijk voor dat onkruid geen kans krijgt om weelderig te groeien. Daarnaast snacken de eenden op insecten en dient hun ontlasting meteen als een soort mest.

Robot eend

Moderne uitvoering

Inmiddels is het proces uiteraard wat gemoderniseerd en een robot eend zou misschien de volgende stap kunnen zijn. De naam Aigamo is gebaseerd op de eenden die in de moderne versie van het systeem worden gebruikt. Nu moeten we zeggen dat je wel wat fantasie nodig hebt om een eend te zien in de creatie van de Nissan ingenieur. Het ding lijkt namelijk eerder op een wat bollere robotstofzuiger met oogjes aan de voorkant. Onder de robot zijn twee roterende rubberen borstels gemonteerd om het ding vooruit te krijgen. Door de roterende borstels wordt het water meteen ook van meer zuurstof voorzien en krijgt onkruid, net als bij een echte eend, geen kans om  te groeien.

Op het moment lijkt het er niet op dat de robot eend massaal zal worden geproduceerd, maar wie weet dat het ding aanslaat. Ook in China verschijnen er om de zoveel tijd weer nieuwe robots, voor allerlei verschillende klusjes. Zo “lopen” er daar tegenwoordig op school speciale robots rond, die de gezondheid van de kinderen dagelijks checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Robot “eend” helpt mee op Japanse rijstvelden
Sluiten