Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 27 maart 2018

Welkom in de toekomst: nieuwe robot komt rechtstreeks uit The Terminator

Het duurt nog wel even voordat we te maken krijgen met robots die zo uit de Terminator-films lopen om de mensheid tot slaaf te maken. Maar per dag komen we we wel een stap dichterbij. Onderzoekers aan Guangdong University of Technology’s School of Automation in China hebben nu een robot gemaakt, waarbij de jet-powered voeten in staat zijn om over grote gaten te stappen. Daarmee is het dus straks niet meer voldoende om om onze huizen grote grachten te graven en ons zo van de robot-ondergang te redden. En bedankt he!

Robot met jet-powered voeten

Even alle gekheid op een stokje, de onderstaande video is erg tof om te zien. Er zijn drie onderdelen waarbij de speciale jet-powered voeten getest worden. Ten eerste moet de robot een gat overbruggen en op een iets hoger platform terecht komen.

Daarna moet hij juist de tegenovergesteld weg bewandelen. En tot slot doet hij dat nog een keer, maar dan in een hoog tempo. Bekijk de onderste video om een goed beeld te krijgen van wat er straks mogelijk is.

Gelukkig laat Zhifeng Huang, die les geeft aan de universiteit, weten dat er geen plannen zijn om deze robot commercieel op de markt te brengen. Voorlopig zijn we dus nog even veilig.

Wel is het mooi mooi om te zien dat je met deze techniek de mogelijkheid hebt gecreëerd om een robot met een relatief groot gewicht in balans kunt houden wanneer hij over een gat moet stappen. En daarmee zou een robot op deze manier ingezet kunnen worden tijdens rampsituaties.

Op die manier kunnen er eventuele levens gered worden, zonder dat je reddingsmedewerkers onnodig in gevaar moet brengen. Wat dat betreft zou deze techniek perfect gecombineerd worden met het Italiaanse project van de Walk-Man, een prototype die men tijdens aardbevingen van de toekomst wil inzetten.

Reageer op artikel:
Welkom in de toekomst: nieuwe robot komt rechtstreeks uit The Terminator
Sluiten