Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 13 jun 2017

Dit slimme meubelstuk kan automatisch je kamer aanpassen

Ori Systems is een robotisch meubelstuk met een prijskaartje van $10.000. Dat lijkt behoorlijk duur voor meubilair, maar als je ziet wat het allemaal kan zou je Ori het misschien zomaar waard vinden. Ori transformeert zich namelijk tot meerdere meubelstukken, maakt je bed op en gaat aan de kant om meer ruimte te maken voor je feestjes. 

Ori Systems

Ori Systems verborgen slaapkamer

Ingeklapt lijkt Ori eigenlijk gewoon op een grote houten kast. Maar schijn bedriegt in dit geval royaal, want als Ori zichzelf ontvouwt is het opeens een hele kamer inrichting geworden. Het meubelstuk plaats je aan één kant tegen de muur, terwijl de andere drie kanten meerdere functionaliteiten hebben. Zo heb je aan één kant het slaapkamer gedeelte met een bed dat automatisch in en uit kan schuiven. Boven het bed heb je ruimte voor je kleding in de verrassend uitgebreide garderobekast.

Ori Systems

Woonkamer varieert in grootte en wordt ook studeerkamer

De tegenovergestelde kant is je woonkamer en komt met een tafel met daarboven een groot tv meubel. Als je een kamer in tweeën deelt wordt hij natuurlijk altijd kleiner en voor wie toch een wat grotere woonkamer wil, kan het meubelstuk met een druk op de knop helemaal naar één gedeelte van de kamer worden verplaatst. Je slaapkamer verdwijnt dan, maar de woonkamer is wel een stuk groter. De woonkamertafel kan ook uitschuiven, waardoor de ruimte in één klap transformeert naar een studeerkamer.

Ori Systems

Kapstok als scheiding tussen kamers

Het scheidingsstukje tussen de slaapkamer en woonkamer/studeerkamer kan gebruikt worden als handige kapstok ruimte. Maar geen enkele kant kant maar één ding zijn, dus heb je daar ook nog een boekenkast tot je beschikking.

Siri, maak de woonkamer groter

De bediening van het Ori systeem gebeurt via een kleine interface met verschillende knoppen. Maar aangezien alles automatisch gaat, is het onzin dat je zou moeten opstaan. Gelukkig kan Ori ook vanaf een afstand bediend worden door de bijbehorende app of gewoon door de goede oude Siri.

Ori Systems

Niet voor iedereen te koop

Het systeem werd een paar jaar geleden ontworpen door MIT en had als doel de ruimte in kleinere woningen te maximaliseren. Na al die jaren is Ori Systems nu eindelijk voor te bestellen. Helaas kan je Ori niet zelf kopen, maar wordt het systeem alleen aangeboden aan grote projectontwikkelaars in Boston, Chicago, Columbus, Miami, New York, San Francisco, Seattle, Vancouver en Washington. Als je echt graag het Ori systeem zou willen hebben is je beste kans om een appartement te nemen van één van de gelukkige projectontwikkelaars met Ori er al in.

Nu de aarde steeds voller wordt, lijken dit soort transformerende meubelstukken steeds populairder te worden. En aangezien we Ori nog niet zelf in huis kunnen plaatsen zijn de transformerende meubels van design studio’s Lim + Lu en CL3 misschien interessanter. De set bestaat uit verschillende stukken met meerdere functies.

Reageer op artikel:
Dit slimme meubelstuk kan automatisch je kamer aanpassen
Sluiten