Jelle van Es
Jelle van Es Tech 30 apr 2018

Deze robot zorgt er voor dat je muur perfect wordt geverfd

Iedereen die in een nieuw huis komt, zal het wel herkennen: de ellende die klussen heet. Je wilt immers dat jouw nieuwe paleisje perfect naar jouw smaak wordt gemaakt. Dat betekent in veel gevallen dat je behang van de muren af moet halen, gaten mag dichten en waarschijnlijk ook nog moet schuren. En daarna een behang naar eigen smaak ophangen of er voor kiezen om de muur te verven. In dat laatste geval moet je goed opletten dat de verf dekkend is en op de juiste manier wordt verspreid. En uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat nogal lastig is. Gelukkig komt er voor de klussers die graag willen verven straks een hele handige robot: de MIST.

De MIST is de ultieme verfrobot

Helaas zul je hem nog niet gelijk bij de plaatselijke kluswinkel kunnen kopen. De robot is nog heel erg duidelijk in ontwikkeling en op de website van het bedrijf wordt nog opgeroepen om het project te sponsoren. En daarbij richt men zich voornamelijk op grote bedrijven. De MIST robot kan een gat in de markt worden als je bedenkt hoeveel schilders er in de wereld zijn en dat er wel eens gewonden vallen. Naast het feit dat de MIST veilig is, omdat je als schilder geen dingen meer hoeft te doen, verft de robot via een mistspray de muren ook egaal en dekkend.

De robot is verder in staat om de muur te mappen en zo te herkennen waar de hoeken in zitten. Het is nog altijd verstandig om de plekken die je niet wil verven met tape af te plakken, maar de muren die je wilt verven, zouden er perfect uit komen te zien. Althans, in theorie. In de praktijk lijken er nog geen beelden te zijn die aantonen dat de robot ook zo goed is als dat de makers durven te stellen.

mist robot

Wil je nu al iets creatiefs doen met je kinderkamer? Dan hebben we hier een goede tip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze robot zorgt er voor dat je muur perfect wordt geverfd
Sluiten