Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 19 jul 2018

Deze robot zorgt dat je plant genoeg zonlicht krijgt

We hebben in onze coverage over robots al heel wat geinige constructies voorbij zien komen. Een robot die er voor zorgt dat je plant het beste leven kan krijgen, is echter nieuw voor ons. Toch heeft de Chinese robot-liefhebber Sun Tianqi precies dat gemaakt.

Robot met een plant op zijn rug

Voor dit project maakt hij gebruik van de zogenaamde Hexa-robot, die zijn bedrijf eerder maakte. Het is geen goedkoop ding, aangezien hij voor bijna 1.000 dollar op de website te koop is. Vanuit dit model heeft hij nu een planten robot gemaakt. Het ding, wat ons een beetje doet denken aan de welbekende Pokémon Bulbasaur, zorgt er voor dat het platje op zijn hoofd per dag genoeg zonlicht krijgt. En wanneer hij te lang in de zon staat, dan gaat hij weer terug naar een plek waar er schaduw is. De twee onderstaande gifjes laten zien hoe dat in zijn werk gaat.

robot naar zon
robot naar schaduw

Ook is het mogelijk om met de planten robot te gaan spelen. Je kunt hem aantikken, waarna hij net als een hond je een soort van pootje geeft. Verder zal het beestje met zijn voeten op de grond stampen wanneer zijn plantje water nodig heeft. Op die manier is de kans dat je plant ooit dood geeft, zo goed als nul.

robot plant

Het is alleen niet helemaal duidelijk hoe dit beestje precies kan aflezen wanneer zijn plant zon nodig heeft, wanneer het genoeg is en wanneer er water bij moet. Het ziet er overigens niet naar uit dat dit device ooit op de markt komt. Het is echt een beestje die door een liefhebber is gemaakt om te laten zien wat er zoal mogelijk is.

Wil je meer robot inspiratie? Dan hebben we goed nieuws. We hebben inmiddels al enorm veel over dit onderwerp geschreven. Klik hier om alles voorbij te zien komen.

Reageer op artikel:
Deze robot zorgt dat je plant genoeg zonlicht krijgt
Sluiten