Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 mrt 2018

Deze slimme robottank brengt je overal je bier

Slimme en persoonlijke assistenten zijn de toekomst van technologie. Je wasmachine aanzetten middels een stemcommando, je speaker die weet dat je koelkast met bier leeg is. Alles is verbonden, en kan met jou praten.

Ontwikkelaar maakt slimme tank die bier brengt

Het duurt echter nog wel even voor iedereen een slim huishouden heeft. Bovendien is de technologie ook nog verre van perfect. In de tussentijd kunnen we echter wel genieten van de magie die hobbyisme heet.

Een softwareontwikkelaar genaamd Balázs Simon verovert het internet met zijn nieuwe project. Maak kennis met de WalaBeer Tank, een robot-tank die bier kan brengen.

Tank robot bier

De op afstand bestuurbare speelgoedtank kan met stemcommando’s aangestuurd worden. Je hoeft enkel uit te spreken dat je dorst hebt, en het bouwwerk komt al aan rollen.

Dat kan dankzij de magie van Alexa, Amazon’s slimme assistent. In theorie kan de ontwikkelaar dus via zijn Amazon speaker bier bestellen, dat vervolgens met zijn eigen tank naar hem toe gebracht wordt.

Robot bier tank

De magie van robots! Je hebt ook deze slimme huishoudrobot die je bier kan brengen, maar dat is niet alleen prijziger maar ook minder komisch. De tank van Simon heeft namelijk een mechanisme waardoor het lijkt alsof jouw bier als een raket wordt afgeschoten.

Oog voor details dus. Bovendien kan de tank een opvallend trucje: wanneer je de robot vraagt om je te volgen, blijft het voertuig je volgen (waar mogelijk). Zo heb je altijd een vers blikje bier bij je. Vervolgens hoef je enkel om het bier te vragen, en je kunt er direct van gaan genieten.

Dat volgen werkt dankzij de integratie van een 3D-sensor genaamd Walabot. Die sensor dient als de ogen van de tank, die aangesloten zijn op een Raspberry Pi. Schitterend!

Heb je toch liever een robot die ook je vloer kan vegen? Check dan deze onmisbare huishoudrobot, die begin dit jaar is onthuld.

?Lees ook: De Beer Ripples print plaatjes op je bierschuim

Reageer op artikel:
Deze slimme robottank brengt je overal je bier
Sluiten