Jelle van Es
Jelle van Es Tech 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

In 2019 kun je eindelijk een robot-vriend kopen

De afgelopen jaren zijn er tijdens de CES en andere grote technologie-evenementen heel wat robots voorbij gekomen die je een idee gaven hoe de toekomst er uit zou gaan zien. Daarbij leek het altijd om een toekomstbeeld te gaan. Maar daar moet dit jaar verandering in komen. Het Chinese UBTECH wil dit jaar namelijk hun Walker op de markt brengen. Een robot die zo’n 150 centimeter groot is en zich zou moeten gedragen als een mens.

De Walker is je robot-vriend

De Walker zou als een soort van butler in je huishouden kunnen werken. De robot werkt met voice commando’s, maar zijn gezicht is ook een groot touchscreen. Als een voice commando zou je de robot kunnen vragen om een blikje cola te pakken en dan rijdt de Walker naar de keuken om daar aan de slag te gaan. Hoe precies hij dat gaat doen, dat valt nog af te wachten, maar de maker belooft dat de Walker dat haast geruisloos gaat doen. Snel zal het echter niet gaan.

Hiernaast kent de Walker nog een aantal andere handige functies. Zo kan hij gekoppeld worden aan de Smart Home en zodoende via commando’s alles regelen. Hij kan ook als een soort waakhond ingezet worden, waarbij hij beweging kan detecteren en alarm kan slaan. Ook kan de Walker ingezet worden bij video calls, het bijhouden van je agenda en muziek en video’s afspelen.

Ubtech walker robot

Mocht je een gezin hebben, dan is het ook mogelijk dat de robot er op los danst of kan spelen met de kinderen. Voor dat laatste is het dan wel handig als je kroost Engels spreekt, want een Nederlandse lokalisatie zie ik niet snel gebeuren. Ondanks dat de maker bekend heeft gemaakt dat de robot dit jaar op de markt moet komen, is het nog niet bekend hoeveel hij gaat kosten.

Wil je meer lezen over robots? Bezoek dan hier ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In 2019 kun je eindelijk een robot-vriend kopen
Sluiten