Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 27 dec 2017

Kerstkilo’s er af hebben? Deze fitte Japanse robot doet je voor hoe

Nu de kerstdagen achter de rug zijn en het over een paar dagen nieuwjaar is zijn velen van ons al aan het nadenken hoe die paar extra kilo’s er weer af te krijgen. Deze Japanse robot doet het je wel even voor.

Een robot met bizar menselijke anatomie

Japanse onderzoekers hebben een robot ontwikkeld die een inspiratie kan zijn voor velen van ons. Vooral nu we onszelf de afgelopen dagen hebben verschanst aan lekker eten en drinken.

De onderzoekers van de University of Tokyo schreven in een uitgebreid rapport over de workout van de glanzende gespierde robot. Het rapport was uiteraard ook voorzien van het nodige bewijs- en beeldmateriaal.

De robots lijken niet alleen op mensen, maar lopen en bewegen ook op een manier die heel dichtbij de manier komt waarop wij dat doen. Anders dan veel andere robots hebben deze exemplaren spieren die anatomisch gezien overeen komen met die van de mens, net als de ruggengraat en de andere lichaamsverhoudingen.

Ook robot’s werken zich in het zweet

De twee machines die zijn ontwikkeld in het Japanse lab, zijn beide gebaseerd op de mannelijke anatomie. Het meest bizarre er van is dat de zwaarste zelfs zweet tijdens het sporten.

Het zweten is een ingenieuze oplossing tegen het oververhitten van de machines die in de robot zitten verwerkt. Er zitten kleine gaatjes in het apparaat waarlangs water naar buiten wordt afgevoerd terwijl de robot zich in het zweet aan het werken is.

Het water koelt de robot vervolgens weer af aan de buitenkant, waarna het vanzelf verdampt. Deze perfecte afvoer van de hitte zorgt er voor dat de robot genaamd Kengoro maar liefst 11 minuten achter elkaar door push-ups kan doen. Doe dat maar eens na.

robot

Wat deze krachtpatsers nog meer kunnen? Wat dacht je van pull-ups, een potje tennis spelen en op hun tenen staan. Deze twee Japanse uitvindingen kunnen honderd verschillende bewegingen uitvoeren, dankzij hun bijzondere anatomie. Dat is echter nog wel ‘maar’ een vijfde van de bewegingen die mensen kunnen uitvoeren (als je onze gelaatsuitdrukkingen niet mee telt).

Deze krachtpatsers kunnen in de toekomst worden ingezet als dummies om bijvoorbeeld auto’s te testen, of om betere protheses te ontwikkelen. Daarnaast zijn ze best tof om naar te kijken. Zo ook deze machine van Boston Dynamics, die zelfs in staat is backflips te maken.

Reageer op artikel:
Kerstkilo’s er af hebben? Deze fitte Japanse robot doet je voor hoe
Sluiten