Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 17 december 2018

Robothond Boston Dynamics krijgt centaur makeover met bionische armen

We weten dat het bedrijf Boston Dynamics al een heel tijd bezig is met het ontwikkelen van geavanceerde robots en waarschijnlijk is daarvan hun robothond SpotMini de bekendste. Om de zoveel tijd duikt er wel weer een filmpje op over de hond, die een nieuw kunstje heeft geleerd zoals het dansen op Uptown Funk. Het bedrijf Youbionic werkt op zijn beurt als sinds 2014 aan een 3D geprinte bionische arm en om een voorbeeld te geven van wat daarmee allemaal gedaan zou kunnen worden, hebben ze onlangs samen met Boston Dynamics de robothond uitgerust met grijpgrage handjes.

Robothond die je wijn inschenkt

De combinatie van SpotMini met twee bionische armen van Youbionic heeft als resultaat iets dat op een soort robotische centaur lijkt, maar dan zonder hoofd. Een beetje freaky, maar het ding zou wel ingezet kunnen worden voor allerlei handige dingen. Om te laten zien wat we onder andere kunnen verwachten van de robot centaur, hebben de bedrijven wat inspirerende renders gemaakt. Daarop is SpotMini te zien met zijn armpjes, terwijl hij met een fles in zijn hand een glas inschenkt. En dat zou inderdaad best handig kunnen zijn als je geen zin hebt om op te staan voor de fles wijn. Helemaal geweldig zou zijn als het geheel samen zou werken met je favoriete virtuele assistent: “Alexa, schenk een glas wijn in”.

robothond Spotmini armen

Eindeloze mogelijkheden

Behalve voor luie mensen, zou het ding natuurlijk ook wat nuttiger ingezet kunnen worden. Bijvoorbeeld bij mensen die slecht ter been zijn of  een spierziekte hebben en daardoor moeite hebben met zoiets als een glas inschenken. De mogelijkheden zijn eigenlijk wel eindeloos en we zullen waarschijnlijk binnenkort wel zien wat er daadwerkelijk uit de samenwerking tevoorschijn komt. Op het moment moet je het beestje nog wel zelf besturen, maar het is niet ondenkbaar dat hij op een gegeven moment ook gewoon zelf zijn gang gaat. We zouden  hem  ‘s avonds dan wel voor de zekerheid nog even uitschakelen. Je weet maar nooit.

We moeten zeggen dat die robots toch wel steeds handiger worden. Ook de Amerikaanse supermarktketen Walmart is veel bezig met de dingen en gaat ze nu zelfs inzetten om in de winkel schoon te maken.

Froot

Reageer op artikel:
Robothond Boston Dynamics krijgt centaur makeover met bionische armen
Sluiten