Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 jul 2020

Rocket League wordt een free-to-play-game

Rocket League is een game die in 2015 werd uitgebracht. Toen de game werd gelanceerd, was hij beschikbaar op de pc en de PlayStation 4, waarbij de game op het laatste platform gelijk als een game binnen het PlayStation Plus-concept werd gelanceerd. En nu wordt de game voor iedereen gratis.

Ontwikkelaar Psyonix werd vorig jaar overgenomen door Epic Games, die je kent van Fortnite, de Unreal-engine en de Epic Games Store. Toen was het al de vraag wat er ging veranderen met de game en daar hebben we nu min of meer antwoord op gekregen.

Rocket League gaat free-to-play

Vanaf deze zomer wordt Rocket League een free-to-play-titel. Dat betekent dat je de game gratis kunt downloaden en spelen. Wat dat betreft past het goed bij de strategie van Epic Games, die hetzelfde hanteert bij Fortnite. Waarschijnlijk wordt het de bedoeling dat meer gamers kennismaken met de vermakelijke game en terwijl ze dat doen, geld uitgeven voor verschillende skins.

Rocket League
Ram tegen die bal aan! (Afbeelding: Psyonix)

Een andere verandering is dat Rocket League niet meer te koop zal zijn via Steam. Het is enkel te verkrijgen via de Epic Games Store. Mocht je de game destijds heb Steam hebben gekocht: volgens de ontwikkelaar is er geen nood. Je krijgt nog altijd updates en je kunt de game blijven spelen zoals je gewend bent. Ook op andere platformen blijft de game speelbaar. Sterker nog, het moet makkelijker zijn om je voortgang van het ene platform naar het andere mee te nemen. Dat gaat werken met het Epic Games Account, vergelijkbaar met Fortnite.

Voor de oude rotten

Voor hen die de game gekocht hebben en Rocket League willen blijven spelen, zijn er diverse bonussen. Zo krijg je een “Est. 20XX” title, die laat zien hoe lang je de game al speelt. Verder worden 200+ Common Items voorzien van een upgrade naar Legacy-kwaliteit. Je krijgt een Golden Cosmos Boost, een Dieci-Oro Wheels en een Huntress Player Banner. Maar misschien wel het belangrijkste: je krijgt de mogelijkheid om je vrienden echt te overtuigen om deze verdomd leuke game samen met jou te spelen.

Reageer op artikel:
Rocket League wordt een free-to-play-game
Sluiten