Rocket League op de PS4 heeft eindelijk cross-play

De PlayStation 4 is een fijne spelcomputer en de mensen bij Sony hebben heel lang gebruik gemaakt van een slimme slogan ‘For the Gamers’. Het imago van de PlayStation 4 is erg goed, toch is er één punt waarop de spelcomputer lang minder was dan de concurrenten: cross-play. De mogelijkheid om het bij bepaalde games op te nemen tegen spelers van andere consoles. Lang had Sony de uitspraak dat de PlayStation 4 de beste plaats was om op te gamen en dat gamers maar voor die console moesten kiezen. Met de komst van Fortnite werd voor het eerst een kleine knieval gedaan en werd cross-play mogelijk gemaakt. Nu volgt Rocket League hetzelfde voorbeeld.

Rocket League heeft cross-play

Het is vanaf nu in de game mogelijk om tegen elke Rocket League-speler wereldwijd te spelen. Het was eerder al een optie om Nintendo Switch-spelers het op te laten nemen tegen pc- en Xbox One-spelers en vice versa. Maar na maanden van gedoe worden de poorten van de PlayStation 4 ook geopend en kan men losgaan.

Rocket League

De makers hebben namelijk bekendgemaakt dat de game toegang heeft gekregen tot het PlayStation Cross-Play Beta programma en het dus mogelijk is om met iedereen te spelen. Op die manier zou het dus kunnen dat er in de huiskamer iemand op de Nintendo Switch speelt en de ander op de PlayStation 4 en dat je dan samen een team kunt vormen zonder dat je gebruik hoeft te maken van splitscreen.

De mogelijkheid is beschikbaar zonder dat je allemaal instellingen hoeft aan te passen. Volgens de maker moet je een een privématch selecteren en dan vervolgens kiezen of je een privématch wilt maken of er eentje wilt joinen. Vervolgens kun je je vriend of vriendin uitkiezen en moet je samen kunnen gaan spelen.

Rocket League zelf is overigens al jaren een succes en nog altijd enorm leuk om te spelen. Meer over die game vind je hier.

Reageer op artikel:
Rocket League op de PS4 heeft eindelijk cross-play
Sluiten